| UmbraDeVulpe a întrebat:

Care sunt cele mai bune metode pentru a nu cadea dintii in caz de parodontoza sau parodontita?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Sa te speli pe dinți corect

| Ilovedinero a răspuns:

Caderea dintilor nu poate fi oprita. Poate fi prevenita prin igiena corespunzatoare

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un dentist ți-ar explica mai bine.
Îți faci detartraj, cureți cariile, îți pui plombe unde este necesar, iei suplimente pentru susținerea calciului/oaselor și mai ales, îți cureți dinții de două ori pe zi. Da, cureți, nu doar spălat…

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru UmbraDeVulpe):

Cu ață dentară

| Davyduchiha2001 a răspuns:

Umflarea lor se produce și de la tartru, poate nu te speli corect și rănesti gingiile, ai putea sa îți iei un irigator bucal, te speli cu parodontax și încă o metoda mai eficientă ar fi Clorhexidina apa de gură, dar mie mi-a recomandat o medicul. nu cred ca poți sa o iei fără recomandare... dacă ști că ai tartru fa ți un detartraj, și mai ușor cu dulciurile, sper ca te am ajutat!

| relian a răspuns:

Daca ai paradontoza, nu ai cum orpi, decat sa tratezi ce ai, infectia aia.Insa multi oameni confunda paradontoza cu recesia gingiei, ce e cu totul alta problema.

Paradontoza, este infectia osului pe care creste dintele.Ai tu asa ceva? Daca ai infectia la osul pe care stau dintii, atunci trebuie obligatoriu sa faci sa dispara acea infectie, iti va consuma tot osul si dintii vor cadea.

La recesia gingiei, care de regula apare la partea de jos, mai des la mandibula, gingia coboara pur si simplu si lasa dintele descoperit, situatie in care se pot rupe.Deci dintii la recisia gingiei se rup, la parandontoza ies singuri pentru ca osul este infectat.

Si dentisti romani, am vazut, spun la recesia gingiei paradontoza, atit de pompieri is laughing
Cam despre asta e vorba.Ambele de regula apar din cauze genetice, putine din cauza unei igiene f slabe, sau deloc,

Cum poti remedia? Paradontoza se trateaza, e ceva mai greu dar nu imposibil, apoi avut grija cu igiena gurii.
Recesia gingiei, la fel, trebuie pus accenta ope igiena, pe mers la dentist de 2 ori pe a pentru curatat dinti, iar ca masura chirurgicala se poate repara cu mucoasa de pe cerul gurii, sau cu materiale gen colagen sau ceva genul asta, ambele prin interventie chirurgicala, care costa destul de mult si care nu stiu sigur cate te va tine.

| Violleta2022 a răspuns:

Curatarea de tartru facuta la un stomatolog cu aparate speciale, igiena stricta a dintilor si invatatul cum sa-ti periezi dintii si gingia, ca acolo apare infectia si boala care genereaza caderea dintilor.

Întrebări similare