| DandG2304 a întrebat:

Care sunt produsele de par pe care le folositi si in ce ordine?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Sampon.

Bula
| Bula a răspuns:

1. Apa
2. Sapun
3. Apa
4. Prosop

| DandG2304 explică:

As prefera un raspuns care nu pare a fi scris in batjocura, sincer... Aveam o parere mai buna despre comunitatea de aici!

| Trinitatea12 a răspuns:

Eu folosesc, mai intai, un sampon cu ulei de cocos in el. Am un scalp foarte sensibil deci este unul fara sulfat in el (si uleiul de cocos ajuta cu hidratarea scalpului). Dupa, ca si balsam, folosesc unul cu niste unt de shea si ulei de argan. Imi protejeaza parul mai bine decat alte produse pe care le-am folosit pana acum, si nu e prea scump. Apoi, doar spal balsamul din par, il usuc putin cu un prosop, si apoi il las sa se usuce natural (uscatorul de par iti nenoroceste parul daca e cu caldura, deci nu folosesc).

| Fatamuntilor a răspuns:

Sampon,balsam cam atat!
de precizat ca produsele care mi se potrivesc mie, la tine a putea sa nu mearga

| DandG2304 explică (pentru Trinitatea12):

Multumesc! Vazusem la un moment dat o varianta de vreo 4-5 produse: sampon, balsam, masca, ulei si eram curioasa cine si cum foloseste. Multumesc! Cum ti-ai dat seama ca ai un scalp foarte sensibil?

| Trinitatea12 a răspuns (pentru DandG2304):

Masca si ulei sunt mai mult daca vreti, de exemplu, sa va cresteti parul mai lung decat creste el natural sau daca aveti un par mai subtire care se rupe la varfuri foarte usor. Ulei de argan is ylang ylang ajuta cu asta, din cate stiu.

Mi-am dat seama de scalp deoarece nu pot sa folosesc nimic cu parabeni sau cu majoritatea chimicalelor gasite in multe produse de par. Daca indraznesc, ma pomenesc cu kilograme de matreata a doua zi. Nici nu zic de mancarimi. Din pacate asta inseamna ca trebuie sa fiu atenta sa folosesc produse mai naturale. Presupun ca, intr-un fel, e mai bine asa - chimicalele nu prea curata parul oricum, si mai ales produsele cu sulfat/silicon in ele iti fac parul murdar mai rapid (siliconul si sulfatul raman atasate de par pana si dupa ce ai clatit bine cu apa).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Comentez şi eu să îți dau un sfat. Sodium Lauryl Sulfate este un surfactant care nu rămâne în păr după ce îl clăteşti. Este esențial ca şamponul să aibă aceşti surfactanți pentru că uleiul din păr şi apa nu se amestecă. Surfactantul este mediatorul care ajută uleiul să fie eliminat din păr. Cu cât foloseşti un şampon cu mai puțini surfactanți cu atât o să curețe mai prost. Ideea e să îți speli părul cât de rar posibil ca să nu se distrugă.

Dacă eşti fată şi ai părul lung foloseşte un şampon bun la rădăcină, spală de două ori cu şampon şi apoi un balsam sau o mască (eventual cu Amodimethicone un fel de silicon care ajută la hidratarea firului de păr). După foloseşte un spray ca să fixezi balsamul şi care să protejeze de căldură. Usucă părul apoi şi doar la vârfuri dă cu nişte ulei.

Faptul că suflatul şi silicoanele ar fi rele sunt nişte mituri şi nu au niciun fel de bază în realitate.

| Giulia911 a răspuns:

Șampon Apivita, masca de par Apivita, cele cu acid hialuronic.

| Giulia911 a răspuns:

Nu înțeleg de ce produsele Apivita nu sunt sunt foarte populare. Eu nu am găsit vreun șampon atât de bun ca ca cel de la ei la nicin alt brand. Cică șamponul trebuie doar ca curețe, pai asta zici cai masca, îl face moale si hidratat...

Întrebări similare