In primul rand trebuie sa ne spui daca mai ai virusul sau nu. In al doilea rand trebuie sa vorbesti cu medicul care te-a trata precum si cu un ginecolog care sa-ti spuna care e termenul minim intre tratamentul cu interferon si o sarcina (minim un an, dupa parerea mea).
Nu pot sa cred ca ai avut hepatit C si te-ai vindecat? poate boala s-a ameliorat dar de vindecat nu cred, ai fi prima din lume care se vindeca de hepatita C! asa ca riscurile de a transmite hepatita C la noul nascut sunt foarte mari, poti sa ai sansa ca sa nu transmiti virulul ( dar intr-o proportie f mica ), dar tot atat de bine intr-o proportie mult mai mare poti transmite virusul C nou nascutului! deci caca cineva zice ca te-a tratat e una dar ca te-i vindecat e alta! imi pare rau pentru tine dar asta e adevarul!
Eu am fost in situatia asta. Copilul meu a fost conceput si s-a nascut cind eu aveam deja HCV. Nici el, nici sotia mea nu l-au luat. Probabilitatea e relativ mica. Riscul cel mai mare este la contact cu singe infectat. Celelalte variante (sex, stomatolog, frizer) comporta riscuri mai mici.