In primul rand, vederea slabita si in al doilea rand, o durere ca de sinuzita, la baza nasului, de genul sa zic "ascutita"
Hai, ma, Derye! Chiar tu? Te duci la mama ta si-i zici:
"Mama, eu cred ca am nevoie de ochelari!"
Si mama ta te ia de mana si te duce la oftalmolog.
Buna.Pai semnele mele ca trebuia sa port ochelari au fost: dureri de cap, ameteli, vedeam in ceata sau imprastiat, vedeam aproape dublu ca si cum ar fi iesit in ca o litera din una.Pai eu i am zis: " Mama, de ceva timp nu vad bine, vad in ceata!" Si a propos ea singura sa mergem la oftalmolog. Succes si tie!
Pur si simplu ii spui ca nu vezi bine, sau ca te dor ochii. De ce trebuie o formulare speciala pentru ceva banal; cand e vorba de sanatate trebuie sa fii direct si fara menajamente!
Cat despre simptome : dureri de ochi sau/si de cap, vedere neclara, incetosata!
Pa!
Poi si eu port ochelari. Cand eram mica ma durea capul, aveam ameteli, nu prea vedeam bine la tabla( stateam in banca din spate). Si mamei tale poti sa-i spui asa: " Mama, cred ca ar trebui sa merg sa consult un oftalmolog, pentru ca nu ma simt prea bine"! Ai grija
Pai eu asa mi-am dat seama:deci.mergeam cu masina si m-a rugat tata sa citesc un indicator(ma rog, avea scrisul destul de mic)si nu am putut sa vad bine ce scria(era destul de neclar, unele litere erau suprapuse), si cu timpul s-a inrautatit si am mers la oftalmolog si a zis ca e un inceput de miopie si ca inca nu trebuie sa port ochelari, si a zis sa mai vin la ea cand nu o sa mai vad la tabla...(sper ca nu o sa se ajunga chiar acolo)depinde si ce afectiune ai...eu am stat foarte mult cu ochii in tv si calculator, si de-aia am patit asta.:Sacum regret.
Sa inteleg ca ai o problema cu vederea sau vrei doar sa porti ochelari?
Daca vrei sa porti ochelari poti lua fara dioptrii, doar pentru protectie. Daca ai insa o problema cu vederea inseamna ca nu vezi clar ceea ce ar trebui sa stii daca esti in aceasta situatie.
Numai vezi clar la departare sau apropiere, si ii spui ''Mama ar trebui sa mergem la oftalmolog pentru ca numai vad clar.''
Eu port ochelari si cand trebuie sa imi schimb dioptriile imi dau seama uitandu-ma la subtitrarea de la TV. Daca nu o vezi bine de unde o vedeai perfect de obicei inseamna ca este posibil sa ai nevoie de ochelari. Tot odata, mergi pe ideea de a incerca sa citesti lucruri pe care de obicei le vedeai foarte bine. Iti vei da seama singur ca ai nevoie, daca nu vei putea descifra totul perfect. Si trebuie doar sa ii spui mamei tale : "Mama, mi-am dat seama ca nu prea mai vad asa clar unele lucruri... de exemplu ( si ii dai exemple ). Cred ca e nevoie de un control la oftalmolog ". Si cam atat.
XD
Nu cunoasteti relatia mea cu mama mea vitrega, so just answer.
Oricum, multumesc pentru raspunsuri.
D:
Poti de exemplu sa te uiti la un film cu ea si sa-i zici la un moment dat: "Cred ca am probleme cu vederea ca nu prea vad scrisul si ma dor ochii".
Oh, scuze, trebuia sa mentionezi ca este mama vitrega. Banuiesc ca este nasol si e greu sa accepti ca altcineva iti este mama. Se schimba situatia asa.
Depinde si in ce relatii esti cu dumneaei. Cand mancati sau va duceti undeva impreuna poti sa te duci si-i spui ca nu vezi prea bine uneori, ti se incetoseaza privirea si crezi ca ai nevoie de ochelari si intrebi daca ar putea sa-si faca timp sa mearga cu tine sa vada daca ai de ce sa te ingrijorezi, ca e mai bine sa stii de la inceput, decat sa aflii cand vei vedea mai cu greu.
anoooonimm77 întreabă: