| Deyutza1039 a întrebat:

Care sunt semnele pojarului? Si care e diferenta dintre pojar si varicela?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| ByaNca26 a răspuns:

Varicela (varsatul de vant) este una dintre cele mai frecvente boli infecto-contagioase care cauzeaza eruptie (urticarie). Varicela apare pe tot parcursul anului, intalnindu-se mai frecvent iarna si primavara. Mai mult de 90% din oamenii din intreaga lume ajung sa faca boala la un moment dat in viata, mai ales daca acestia nu sunt vaccinati impotriva varicelei. In Statele Unite varicela apare mai frecvent la copii. Cu toate acestea in unele tari (spre exemplu in tarile tropicale) varicela este intalnita mai frecvent la adulti. Altminteri, la copiii sanatosi varicela nu este de obicei o afectiune grava, insa severitatea acestei afectiuni variaza de la o persoana la alta. Varicela de obicei este mult mai severa si cauzeaza complicatii la femeile gravide, la nou-nascuti, la copii cu varsta peste 15 ani si la persoanele care au sistemul imunitar afectat. Mod de transmitere Virusul ce cauzeaza varicela se transmite cu usurinta de la o persoana la alta.

Pojarul (Rujeola) este cea mai frecventa dintre bolile copilariei. Este o infectie respiratorie, extrem de contagioasa, provocata de un virus. Declansarea bolii determina o eruptie cutanata raspandita pe tot corpul si simptome asemanatoare gripei, inclusiv febra mare, tuse, secretii nazale si oculare. Desprecopii.com va vorbeste pe larg despre aceasta boala foarte contagioasa care produce eruptie copilului si panica in randul parintilor

citeste si asta:


RUJEOLA
Rujeola este produsă de un paramixovirus. Rujeola (ca și varicela) este extrem de contagioasă și se răspîndește în principal prin mici picături eliberate din nasul, gîtul și gura unei persoane aflate în stadiul prodromal sau eruptiv precoce al bolii sau prin nucleii de picături transmiși aerian. Răspîndirea indirectă prin persoane neinfectate sau prin obiecte este rară. Perioada de contagiune a bolii începe cu 2-4 zile înaintea apariției erupției și durează pînă la 2-5 zile după debut. Virusul dispare din secrețiile nazale sau faringiene în momentul în care rash-ul începe să se reducă. Persoanele care prezintă descuamare ușoară după rash nu mai sînt contagioase. Sindromul rujeolei atipice apare de obicei la persoane vaccinate anterior cu vaccinurile vechi cu virus rujeolic omorît, care nu mai sînt disponibile. Se pare că vaccinările cu virus rujeolic inactivat nu previn infecția cu virus sălbatic și pot sensibiliza pacienții astfel încît expresia afecțiunii este semnificativ alterată. Cu toate acestea, sindromul rujeolei atipice poate să urmeze și vaccinării cu virus rujeolic viu, atenuat, probabil rezultînd dintr-o inactivare insuficientă datorată depozitării inadecvate.
Simptome
Rujeola tipică începe după o perioadă de incubație de 7-14 zile cu febră prodromală, rinoree, tuse chinuitoare și conjunctivită. Petele (semnul) Koplik patognomonice apar după 2 pînă la 4 zile, de obicei pe mucoasa bucală în dreptul molarilor superiori 1 și 2. Aceste pete seamănă cu granulele fine de nisip alb înconjurate de areola inflamatorie. Dacă sînt numeroase, întregul cîmp de fond poate să fie un eritem pestriț. Apar faringita și inflamația mucoasei laringiene și traheobronșice. Secrețiile nazale, mucoasa faringiană și, adesea, sedimentul urinar conțin celulele gigante multinucleate caracteristice. Rash-ul caracteristic apare la 3-5 zile de la debutul simptomelor, de obicei la 1-2 zile după apariția semnului Koplik. Erupția debutează în fața sau în spatele urechilor și laterocervical sub forma unor macule neregulate care devin rapid maculopapulare și se extind rapid (în 24 pînă la 48 ore) pe trunchi și pe extremități în timp ce încep să pălească de pe față. Dacă rash-ul este deosebit de sever, apar peteșiile sau echimozele. În perioada de vîrf a bolii, temperatura poate depăși 40 °C (104 °F), cu edem periorbital, conjunctivită, fotofobie, tuse chinuitoare, rash extensiv și prurit blînd; în general, pacientul are un aspect bolnav. Leucopenia cu limfocitoza relativă este frecventă. Simptomele și semnele generale evoluează în paralel cu severitatea erupției și variază de la o epidemie la alta. După 3 pînă la 5 zile, febra scade, starea pacientului se ameliorează și rash-ul începe să pălească rapid, lăsînd în urmă o decolorare bronz-maronie, urmată de descuamare. Sindromul rujeolei atipice poate debuta brusc, cu febră ridicată, toxicitate, cefalee, durere abdominală și tuse. Rash-ul poate să apară după 1-2 zile, debutînd adesea pe extremități și poate să fie maculopapular, vezicular, urticarian sau purpuric. Poate să apară edemul palmo-plantar. Pneumonia și adenopatia hilară sînt frecvente, iar opacitățile nodulare din plămîni pot persista ≥ 12 săptămîni. Anomalii moderate pînă la severe ale raportului ventilație/perfuzie pulmonară pot produce hipoxemie semnificativă.
Tratament
Tratamentul este simptomatic. Infecțiile bacteriene secundare necesită antimicrobiene adecvate. Vitamina A reduce morbiditatea și mortalitatea la copiii malnutriți cu rujeolă severă. La copiii > 1 an trebuie administrată vitamina A 200 000 UI p.o. timp de două zile (doza totală 400 000 UI) dacă există semne oftalmologice de deficiență de vitamina A, cu repetare după 4 săptămîni. Copiii fără semne oftalmologice de deficiență de vitamina A primesc o doză unică de 200 000 UI. Copiii între 6 luni și 1 an trebuie să primească o doză de 100 000 UI. Imunoglobulinele serice sînt ineficiente în encefalită; tratamentul simptomatic reprezintă singurul tratament disponibil.



RUBEOLA
Rubeola este o infectie virala care mai este numita, uneori si pojar german.
Rubeola este acum rara la noi, insa in Australia precum si alte tari, unde imunizarea nu este disponibila este inca o cauza a avorturilor spontane si a fatului mort, orbire congenitala (prezenta la nastere), surditate si probleme cu inima.Un copil infectat cu rubeola este la gradul cel mai inalt de predare a bolii si altora atunci cand au aparut bubitele pe piele, dar poate fi, de asemenea, contagioasa aproximativ 5 zile inainte si inca 5-6 zile dupa aparitia eruptiei cutanate.
Simptome
Stare de rau. Unii copii se pot simti rau timp de mai multe zile pana la aparitia eruptiei. Pot prezenta simptomele unei raceli: tuse, febra, dureri in gat si stare de oboseala generala.

Pete rosii pe piele. Copiii adesea dezvolta numai o erupþie cutanata si prezinta umflaturi la nivelul gatului (se umfla ganglionii), in spatele urechilor si la nivelul scalpului, in partea din spate a capului, fara insa a fi vreun pericol. Eruptia cutanata incepe de obicei pe fata si se raspandeste rapid pe intregul corp al copilului. Exista, de obicei, un numar mare de pete mici rosii. Aceste bubite rosii pe piele provoaca mancarimi, insa vestea buna este ca senzatia de mancarime dispare in aproximativ 3 zile. Eruptia cutanata nu este la fel de ca la rujeola, adica petele nu au culoarea rosu aprins si nici nu sunt atat de uniforme.


uite si un link: http://dli.ro/f/4397-care-este-diferenta-dintre-rubeola-si-rujeola.html

3 răspunsuri:
| Deyutza1039 explică (pentru ByaNca26):

Mamaaaaaa cat ai scris!

| ByaNca26 a răspuns (pentru Deyutza1039):

Macar merit funda?

| Deyutza1039 explică (pentru ByaNca26):

Da o meriti, ti-o dau!