| bagolyiris a întrebat:

Care sunt simptomele aparitii diabetului?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| AnnaSpiritualRavishment a răspuns:

Diabetul zaharat tip 2 (non-insulino-dependent)

Generalitati
Sus


Diabetul zaharat de tip 2 (insulino-independent) este o boala endocrina caracterizata prin anomalii metabolice, in special ale metabolismul glucidic.
Diabetul apare cand pancreasul secreta cantitati insuficiente de insulina sau modul in care organismul utilizeaza insulina este deficitar. Insulina este hormonul care asigura necesarul energetic celular, prin utilizarea glucozei (zaharului) de catre celule. Un alt rol al acestui hormon este de a stoca surplusul de zahar in depozite la nivelul muschilor, tesutului adipos si ficatului.

Cand secretia de insulina este deficitara sau daca exista rezistenta la actiunea acesteia in tesuturile tinta, nivelul zaharului in sange (glucoza din sange, glicemia) este mult prea mare iar tesuturile nu o mai pot utiliza pentru producerea de energie. Daca nivelul glicemiei este persistent crescut apar complicatii la nivelul ochilor, inimii, vaselor de sange, nervilor si rinichilor.

Controlul glicemiei este metoda cea mai eficienta de prevenire a aparitiei complicatiilor diabetul zaharat tip 2, mai ales ale complicatiilor cardiovasculare. Majoritatea pacientilor cu diabetul zaharat tip 2 isi pot desfasura normal activitatile cotidiene atunci cand reusesc sa tina sub control nivelul glicemiei prin exercitii fizice, dieta corespunzatoare si medicatia hipoglicemianta.
Din ce in ce mai multi adulti si copii dezvolta diabet zaharat de tip 2, datorita obiceiurilor alimentare nesanatoase si a sedentarismului.

Determinarea unei valori glicemice peste valorile normale alaturi de simptomele si semnele clinice caracteristice pun diagnosticul de diabet zaharat.

Simptomele si semnele diabetului zaharat tip 1 se instaleaza relativ rapid de la cateva zile la 2-3 luni:

Sete crescuta
Urinare abundenta
Oboseala
Foame exagerata
Slabiciune si scadere in greutate

Simptomele si semnele diabetului zaharat tip 2 apar tarziu in cursul evolutiei bolii. Multe persoane nu au nici un simptom in momentul depistarii boli. Pacientul nu stie ca are diabet. Acesta se depisteaza deseori cu ocazia unor probe de laborator efectuate ocazional. Atentie, deseori momentul de diagnosticare al bolii nu coincide cu momentul aparitiei diabetului zaharat tip 2, care poate sa fi aparut cu multi ani inainte.

Cand glicemia este mai mare de 180 mg/dl glucoza apare in urina si apare simptomatologia:

Sete crescuta
Urinare abundenta
Oboseala
Scadere in greutate
Tulburari de vedere
Infectii repetate care nu se vindeca

5 răspunsuri:
| 12alex12 a răspuns:

Pierzi greutate, mergi des la baie, setea nu mai trece, te doare burta Slabiciune si oboseala Furnicaturi sau amorteala la maini, picioare sau labele picioarelor

| 12alex12 a răspuns:

Funda?

Elianna
| Elianna a răspuns:

Simptome:
*Senzatia de sete excesiva,
*Modificarea greutatii in mod inexplicabil
*Excesul de urina
*Senzatia de epuizare, oboseala,
*Senzatiile de furnicaturi sau de amorteala la extremitati,
*Vindecarea lenta a taieturilor, ranilor sau vanatailor.

| bagolyiris explică (pentru Elianna):

Va multumesc la toti pentru ajutor

Elianna
| Elianna a răspuns (pentru bagolyiris):

Cu plăcere.

Întrebări similare