6 ani de biologie, anatomie, chimie de iti iese pe ochi! Daca mai faci si specializări chirurgicale acolo sa vezi!
Faci fractura la limba cand incerci sa pronunti anumite denumiri de substanțe chimice!
Bonus rezidentiat! Ajungi la vreo 10 ani!
Categoric cea mai dificila facultate. Cunosc oameni lenesi sau idioti care au absolvit orice alta facultate (inginerie, litere, economie, IT etc.), dar nici un om de genul acesta care a terminat medicina!
Este una din cele mai grele facultăți, îți va mânca ani buni din viața, dar merită dacă esti cu adevărat pasionat de așa ceva si chiar vrei cu adevărat sa te faci doctor, nu te speria. Dacă știi ca nu ai competențele necesare, nu stii matematică, chimie, biologie, anatomie la greu si nici nu esti dispus sa înveți, mai bine stai deoparte. Dar dacă esti un elev bun care stii la aceste materii nu te descuraja din cauza timpului, vei avea la final un job asigurat 100% si e una din cele mai respectate meserii, nu orice om poate sa se facă doctor, nu e genul de facultate la care poți sa treci ca gâsca prin apă, si sa absolvi, va trebui sa muncești enorm si sa înveți mult, sa citești mult, dar la final mai mult ca sigur va merita efortul din toate punctele de vedere, vei fi undeva sus, respectat si cu salariu bun.
De anul asta s-a bagat in premiera o regula care pe unii i-a bucurat si pe altii i-a indignat. Si anume ca daca intri la taxa ramai la taxa si daca intri la buget ramai la buget. Pana acum cine intra la buget statea 6 ani intr-un stres groaznic pentru ca daca nu lua note foarte mari la examene risca sa ii ia cineva locul la buget anul urmator si se trezea ca trebuie sa plateasca o taxa foarte mare, de 3000 euro sau 5000 euro, nu stiu exact cat mai e. Acum cei de la buget pot sta linistiti pentru ca ei trebuie doar sa ia peste 5 la toate examenele ca sa-si pastreze locul, iar cei de la taxa sunt suparati pentru ca nu mai au optiunea sa treaca la buget.
Dar facultatea in sine e extrem de grea, ai multe cursuri, seminarii, laboratoare, stagii de practica, poti sta si 12 ore la facultate, nu poti lucra, trebuie sa te intretina cineva. Apoi trebuie sa inveti foarte mult acasa, examenele sunt grele. Nu toti fac fata, trebuie sa iti si placa sa stai numai cu cartea in fata
Daca nu ai nicio tangenta cu invatatul pe rupte timp de nu deceniu si, implicit, toata viata, pe langa noptile nedormite si stres cu tona, iti va fi extrem de greu.Imi pare rau daca e descurajant ce am scris, dar aceasta este realitatea.Multe dintre prietenele mele si fostii colegi de liceu au dat la medicina, e cat se poate de serioasa treaba.
Nu toti care absolva medicina inteleg medicina. Unii innebunesc pe parcurs si se fac homeopati, acupuncturisti, fac terapii cu bioenergie sau biorezonanta, trateaza aura, karma sau arborele genealogic (stramosii). Intr-un cuvant astia sunt un pericol pentru societate.
anonim_4396 întreabă:
Nymeria întreabă: