| Czechoslovakia a întrebat:

Cat de relevante sunt testele de hiv de la clinica Sante? Hiv1+2.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Floridori a răspuns:

Sunt fix la fel de relevante ca analizele pentru depistarea virusului HIV (1 si 2) pe care le faci in orice alta clinica, orice alt laborator, sau spital...

Este irelevant laboratorul unde ai facut analizele, important este sa nu mergi imediat dupa posibila infectare, deoarece acestea pot avea un rezultat fals negativ.

8 răspunsuri:
| Czechoslovakia explică (pentru Floridori):

A trecut de perioada in care dadeau rezultate negative, din cate am inteles eu relevante sunt alea de generatia a 4-a, mai aveau si unu care avea si p24.

| Floridori a răspuns (pentru Czechoslovakia):

Daca te duci a doua zi, sau in prima saptamana, de exemplu, dupa ce ai avut contactul in urma caruia banuiesti ca te-ai infectart, virusul nici macar nu a incubat, este inca latent, deci nu ar putea fi detectat de niciun test.

Testul la care te referi, p24, este un test antigen. Poti cumpara si din farmacie, sau de pe internet, un test rapid antigen pentru depistarea virusului HIV.
Atat testele de anticorpi, cat si cele antigen pot depista virusul incepand cu a doua saptamana dupa infectare, dar pana la 6 saptamani pot da un rezultat fals negativ.
Abia dupa 6 saptamani de la posibila infectare, rezultatul poate fi considerat 100% concludent.
Acest lucru se intampla deoarece virusul are o perioada de incubare de 2 saptamani, apoi incepe sa atace propriu-zis organismul. Abia incepand din acel moment, organismul tau incepe sa creeze anticorpi in incercarea de a izola si elimina virusul.Dar este nevoie de timp pentru ca sistemul imunitar sa poata fabrica numarul necesar de anticorpi pentru a fi identificat ca fiind pozitiv pentru acest virus.
De exemplu, la o analiza normala de anticorpi, orice rezultat sub 0, 9 este considerat ca fiind negativ.In momentul recoltarii, daca s-ar fi facut prea devreme, tu poate aveai 0, 7 deoarece organismul inca era in proces de "lupta", dar asta nu inseamna ca nu exista virusul, ci doar ca nivelul de anticorpi la momentul respectiv a fost considerat insuficient pentru a avea un rezultat pozitiv.
Nu spun ca tu ai fi in situatia asta, ci incerc doar sa explic functionamentul acestui tip de analiza.
Pana in 2 saptamani, analiza este irelevanta, incepand cu 2 saptamani poate da un rezultat corect, fie ca este pozitiv sau negativ, dar poate in aceeasi masura sa dea un rezultat fals negativ si abia dupa 6 saptamani, rezultatele analizelor pot fi considerate ca fiind concludente si fara eroare.

Nu exista asa ceva in farmacii, deci e relevant si ala simplu. mersi.

Ce anume nu exista in farmacii? Teste rapide pentru depistarea HIV?
Ba da, exista, atat pentru HIV, cat si pentru sifilis si pentru alte cateva infectii (urinare, trichomoniaza etc.).
Le poti comanda si pe internet.
Cele mai accesibile sunt testele oferite de Veneris.

Am cautat in majoritatea farmaciilor din Capitala, mi s-a zis clar ca nu exista in farmacii asa ceva, iar pe internet singurul pe care l-am gasit din cate am inteles e produs in Franta. Nu se justifica diferenta mare de bani+transportul.

Daca ai cautat test rapid care sa detecteze in mod specific antigenul p24, atunci sunt de acord ca majoritatea testelor rapide nu o fac, iar cele care o fac, sunt mai costisitoare (400-500 lei) insa m-am referit la testele rapide de tip antigen obisnuite, cu niste costuri mult mai reduse, care sunt la fel de relevante daca sunt facute dupa 6 saptamani de la acel contact.
Insa mereu se prefera analizele tipice de sange, care detecteaza anticorpii, acestea fiind si cele mai relevante.In realitate, in cazul oricarei analize, analizele serologice care detecteaza anticorpii sunt mai relevante in cadrul unui diagnostic medical decat cele care detecteaza antigenii.

Am cerut analiza pentru depistare hiv, ceea ce spui tu este corect, acum ceva vreme se gaseau analize rapide in farmacii, acum nimic.
nu era cazul sa intri in detalii asa complexe, o zi frumoasa.

Am avut pacienti care luna trecuta au cumparat fie din farmacie, fie au comandat pe internet direct pe pagina celor de la Veneris.Nu cunosc sa se fi schimbat lucrurile intr-un mod radical de atunci, dar nu te contrazic.
Pentru unii oameni detaliile sunt importante si imi cer scuze daca acesta nu este si cazul tau.
O zi frumoasa iti doresc si tie si multa sanatate!