Ciorba pregateste stomacul pentru felul principal, hidrateaza, contine numeroase saruri provenite din legume si oase, faciliteaza digestia.Sanatose sunt toate, dar mai ales acelea care contin si fibra care stimuleaza motilitatea.Conteaza si cu ce sunt acrite, cele cu bors avand vitamina B. Mira
E foarte sanatoasa pentru ca hidrateaza, contine legumele de care nu trebuie sa ne lipsim zilnic dar si carne (depinde de ciorba) care ne da proteine. Toate ciorbele sunt sanatoase atat timp cat nu sunt prea sarate si prea grase.
Mie imi place cea de loboda
Ooooo, daaaaa, nu as putea trai fara ciorba, de orice fel, fierbinte, mancata cu ciusca si smantana, sau cu ceapa verde, depinde de ciorbitza! Toate sunt bune: de perisoare, de peste, de pui cu taitei, de vacutza, de burta, de fasole cu afumatura, de legume, dar treaba este cu ce acresti ciorba, daca borsul nu e facut in casa, nici nu te mai stradui sa cumperi cine stie ce posirca, ai la indemana zeama de lamaie, eu nu folosesc prafurile cu diverse gusturi, nici cuburile cu gaina sau cu cine mai stie ce vita, sunt chimicale clar, ciorbitzele mele abunda in legume, iar gustul e super!
Intotdeauna pun sarea la sfarsitul fierberii, iar borsul il aduc la aceeasi temperatura cu ciorbitza si apoi le amestec! Verdeata o adaug proaspat taiata in farfurie cand ciorbitza e gata de servire!
Pofta buna!
Da, sunt foarte bune si sanatoase ciorbele, dar cred ca cea mai sanatoasa e ciorba de legume.
Pai bunica mea a zis ca cea mai sanatoasa ciorba e cea de zarzavaturi... ca are multe legume si asa multe vitamine .