| Andra0987654321 a întrebat:

Cat pot slăbi într-o lună la 12 ani, 46kg 148 înălțime, ce idei de diete îmi dați?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| Rz4v4n1 a răspuns:

Dacă Ești Față (cred că ești că te cheamă Andra) la 12 ani ar trebui să ai 44-50 de kg, nu cred că ar trebui să slăbești să să ții dietă

| Violleta2022 a răspuns:

Maxim 500grame pe luna
al 12 anisori NU se dau diete, fiindca esti copilas foarte mic inca in crestere, asa ca NU se pot pune restrictii.

Ti-am spus si ieri, ia-o pe mama ta a de munuta si mergeti la un MEDIC Nutritionist sa-ti prescrie o dieta specifica pentru tine.

In orice caz, daca te abtii sa mai mananci paine, pizza si dulciuri ori sucuri, slabesti normal si sanataos.
la anisorii tai este recomandat sa faci mult sport si atunci slabesti cu usurinta.

| Goete a răspuns:

E suficient daca iesi afara la joaca, nu pe telefon sau similar

| I0NUTA a răspuns:

Nu stiu cat poti slabi intr-o luna, dar iti recomand postul intermitent. Iti alegi o zi pe saptamana in care nu mananci absolut nimic, bei doar apa. In celelalte zile, nu faci abuz de mancare.

| Cipi1212 a răspuns:

La 1,48 să ai 46 de kg este ok

| MihaelaDart a răspuns:

Nu iti recomand intr-o luna si sa lasi sa slabesti usor si putin, mai ales ca tu esti in crestere si cu cat te vei inalta, vei avea o forma frumoasa la corp. Ca sa slabesti, roaga-i pe ai tai parinti sa te dea la un sport pe care il indragesti : inot, tenis, volei, baschet... si renunta la sucurile din comert, fast-food-uri ori junk-food. Painea alba inlocuieste-o cu cea de secara, neagra, de tarate este mai sanatoasa. Consuma carne, oua, lactate si multe legume. Intr-o farfurie trebuie sa ai un sfert de proteina, jumatate de legume si alt sfert de carbohidrati : orez, cartofi, paste.
In locul sucurilor din comert inlocuieste-le cu cele facute in casa, insa nu cel de portocale (portocala o consumi in intregime, pentru ca facand-o suc, pierzi pulpa care contine toate proprietatile necesare), poti opta pe compoturi. Si cat mai putine dulciuri din comet, mai bine cele facute de familia ta.
Consuma lichide: apa plata, sucuri naturale, ceaiuri, supe/ciorbe.
In timp slabesti, cu cat slabesti rapid, cu atat se depune pe tine dublu kilogramele pierdute. Iar sportul te va ajuta sa slabesti si sa te dezvolti frumos, mai ales ca esti in crestere.

| MihaelaDart a răspuns (pentru I0NUTA):

Este un copil de 12 ani, nu poti recomanda intermitentul, mai ales ca ea trebuie sa aiba un mic dejun pentru a avea energie cat este la scoala, nu poti tine un copil cu apa toata ziua. Adultii trec usor peste intermitent, insa un copil ce este in perioada de crestere nu este recomandat sa aiba 2 mese pe zi.

Întrebări similare