anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cateva idei de regim alimentar pentru a slabi sanatos 4-5 kg?
Eu am slabit si 10 kg insa nu am putut sa le mentin.
Va multumesc frumos!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Sekim a răspuns:

Vrei regim alimentar ca la carte, sa respectam proteine - carbohidrați - grăsimi sau te referi la regim sănătos cu scopul strict pentru a slăbi?

| liliana77any a răspuns (pentru Sekim):

Da.

| AnemonaP a răspuns:

Dacă deja ai slăbit 10 kg, problema la tine nu este in a slabi, ci in a te menține. Eu zic sa pui accentul pe acest lucru. Toți slăbim repede, e cel mai usor sa slăbești, dar menținutul e mai greu, acolo trebuie sa avem grija, sau, toată munca a fost in zadar și trebuie sa începem iar de la 0.
Caută pe app Store sau google play my Fitness pal sau alte programe de slăbit, unele sunt și gratuite, îți introduci toate datele, ce îți place sa mănânci și ei îți vor da mesele.
Noi nu ne putem da cu parerea pentru ca nu îți știm înălțimea și greutatea, numai un instructor ți-ar putea face un plan alimentar după ce îți vede și corpul.
Trebuie sa mănânci sănătos, multă proteina, verdețuri, nu te feri de carbohidrați, însă, trebuie consumi intr-o cantitate ok, fără sa exagerezi. Bea shake-uri proteice, însă, nu înainte de a îți calcula de cate calorii ai nevoie pentru a slabi. Eu când am slăbit nu puteam mânca atât de multe calorii și ma ajutau shake-urile proteice. Tine minte, regim sănătos nu înseamnă înfometare.
Mănâncă o data la 3 ore, sa ai 3 mese principale și 2 gustări, gustările pot fi 25g caju, fistic, alune, iaurt grecesc+ pepene galben etc etc. Contează de preferințele tale, grăsimile sănătoase sunt foarte bune, avocado, ulei de măsline, alune și toate din familia asta și peștele.
Însă, treaba mai grea va fi când te vei menține, trebuie și atunci sa ai un regim sănătos. Bafta.

| Sekim a răspuns (pentru liliana77any):

O să bănuiesc că ai spus da la prima. Am folosit o medie de 1500 kcal pe zi la "dieta" asta. Masa 1. 100g ovăz ( îl poți pregăti oricum vrei tu ), masa 2. 100g orez/paste și 100g piept de pui/soia ( de preferat soia ), masa 3. Snack ( 50g semințe floarea soarelui/semințe dovleac/alune etc. ). Daca fac rapid un calcul aproximativ, prima masa, in funcție de ce adaugi la ovăz, aprox 500 kcal, a doua masa aprox 700 kcal și a treia 300 kcal. Cu siguranță că poți să mai scazi din cantități in caz că ai pofta de ceva încât să nu treci de 1500 kcal. Am ales așa din 2 motive, 1. se pregătesc foarte ușor și rapid, 2. ai tot ce îți trebuie + prețul foarte mic. Spor.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Numai medicul nutritionist pote sa-ti dea schemă de regim dar depinde de tine daca o ții sau nu, ca degeaba slabesti daca nu continui regimul si după ce ai ajuns la greutatea ideala, te vei îngrasa triplu mai rau.