| mois a întrebat:

Cati litri de lichide se pot bea in 4 ore? (apa, suc, cafea etc) sau
Cati litri de lichide suporta organismul in 4 ore?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| SaveTheNature a răspuns:

Practic nu exista o limita(la apa)
Insa suc,cafea si celelalte trebuie consumate in cantitati mici(pentru ca oricum sunt daunatoarea,caci au zahar, E-uri si coffeina). Stii tu!
Apa (desi mai sunt unii doctori care sustin ca te poti intoxica cu apa), dar nu isi pot sustine bine afirmatia.
Apa curata poti bea cat doresti.Nu exsista contraindicatii.
Pot sa intreb de ce intrebi?happy

gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Organismul poate suporta destul de multe lichide in 4 ore. Cred ca poate procesa undeva la 10l. Dar efectul asupra organismului este destul de nociv (creste tensiunea, apar deficiente de electroliti, si se poate ajunge pana la deshidratare (paradoxal)).
Cafeaua contine cofeina care, in exces, poate duce la probleme cardiace si chiar la deces.
Sucurile contin anumiti indulcitori care pot provoca diaree, sau deshidratare datorita hiperosmolaritatii lichidelo dulci.

gyzzard
| gyzzard a răspuns (pentru SaveTheNature):

Ce doctor nu poate justifica efectul nociv al consumului excesiv de apa?
1) La ingestia de cantitati mari de apa apare cresterea tensiunii arteriale si a incarcarii sistemului sanguin. La oamenii sansatosi aceste efecte pot fi contracarate, daca ingestia e pe termen scurt (Adica se intampla rar, nu 7l/zi in fiecare zi). La cei cu boli cardiace, boli renale pot duce la complicatii severe.
Daca e vorba de un consum exagerat pe termen lung (7-10l/zi zilnic) si acel om sanatos va avea probleme prin depletia anumitor ioni, leziuni renale, etc.
2) Daca e vorba de un consum extrem (>15l/zi) o sa inceapa problemele grave:
Datorita osmolaritatii mai mici a apei decat a sangelui se vor produce pierderi de ioni (apa in exces este eliminata. Cantitatea mare de apa o sa impiedice reabsorbtia unor ioni), leziuni ale nefronilor. De asemenea datorita diferentei osmolare dintre citoplasma si sangele care va fi hipoosmotic datorita ingestiei de apa, se va produce intrarea excesiva a apei in celula ceea ce va duce la distrugerea celulei.
3) Apa in exces va fi greu absorbita, ceea ce poate duce la inundarea colonului si de aici se poate ajunge la infectii colonice grave, depletie ionica prin diaree si distrugerea mucoasei gastrice.