Pregatirea pacientului pentru ecografie abdomen
Recomandari pentru o buna vizualizare:
- Nu mancati si nu consumati lichide cu 6 ore inainte. Este permis un pahar de apa plata in acest interval.
- pentru balonare se pot lua in ziua precedenta: Sab Simplex sau Espumisan: 1 lingura in seara de dinaintea examinarii si 1 lingura cu 3 ore inaintea examinarii; - Debridat, comprimat 100 mg: 1 cpr x 3/zi.
Nu se mananca inainte cu 4-5 ore si cu o zi inainte mananci alimente care nu baloneaza oricum posibil sa te puna sa iei Espumisan.
Deci sa mananci fructe si sa te duci la echografie abdominala exclus 100%.
E important si sa ai intestinele curate cred, macar cat de cat. Cum te trezesti tu dimineata mai devreme ca sa faci asta, mi se pare foarte dragut si qt
Nu exista un "ce", cand e vorba de ecografie, asta nu e hepatita unde ai voie unele si nu ai voie deloc altele, aici e chestie de gen NU VREI sa iti apara mancarea la ecografie si sa produca confuzie... ORICE MANCARE, OARECARE
Nu am nimic.
E doar o ecografie de informare. Ceva tot trebuie sa mananc. Omul mai si lucreaza.
Treaba ta, sunt banii tai
Cu 4-5 ore inainte nu se mananca.
Poti manca chestii usoare cu 24 de ore inainte.
Cand e vorba de sanatate banii nu conteaza!
Din cate stiu, nimic, cu vreo 5 ore inainte. Cel mai bine intrebi medicul care iti face ecografia.