Pregatirea pacientului pentru ecografie abdomen
Recomandari pentru o buna vizualizare:
- Nu mancati si nu consumati lichide cu 6 ore inainte. Este permis un pahar de apa plata in acest interval.
- pentru balonare se pot lua in ziua precedenta: Sab Simplex sau Espumisan: 1 lingura in seara de dinaintea examinarii si 1 lingura cu 3 ore inaintea examinarii; - Debridat, comprimat 100 mg: 1 cpr x 3/zi.
Din cate stiu, nimic, cu vreo 5 ore inainte. Cel mai bine intrebi medicul care iti face ecografia.
Nu exista un "ce", cand e vorba de ecografie, asta nu e hepatita unde ai voie unele si nu ai voie deloc altele, aici e chestie de gen NU VREI sa iti apara mancarea la ecografie si sa produca confuzie... ORICE MANCARE, OARECARE
Nu se mananca inainte cu 4-5 ore si cu o zi inainte mananci alimente care nu baloneaza oricum posibil sa te puna sa iei Espumisan.
Deci sa mananci fructe si sa te duci la echografie abdominala exclus 100%.
Nu am nimic.
E doar o ecografie de informare. Ceva tot trebuie sa mananc. Omul mai si lucreaza.
Cu 4-5 ore inainte nu se mananca.
Poti manca chestii usoare cu 24 de ore inainte.
Cand e vorba de sanatate banii nu conteaza!
E important si sa ai intestinele curate cred, macar cat de cat. Cum te trezesti tu dimineata mai devreme ca sa faci asta, mi se pare foarte dragut si qt