| Silver_2459 a întrebat:

Ce alimente bogate in fier stiti?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| euzictutaci a răspuns:

Buna!
- Spanacul
- Ficatul de pui
- Ficatul de vita
- Cerealele (germenii de grau, ovaz)
- Galbenusul de ou
- Carnea de vita
- Broccoli
- Alunele
- Arahidele prajite
- Nucile
- Caisele uscate
- Drojdia
- Mazarea
- Lintea
- Painea de secara
- Varza de Bruxelles.

Pentru absorbtia fierului in organism este necesara o alimentatie bogata in vitamina C, asa ca sunt recomandate fructele si legumele. Cel mai simplu ar fi ca zilnic sa bei un suc de portocale sau o limonada, inca de la primele ore ale diminetii.

Pe de alta parte, ceaiul negru este un ingredient care, pe langa proprietatile sale benefice, are neplacutul efect negativ de a impiedica depunerea fierului in organism. In termeni populari, ceaiul negru este cunoscut ca fiind "hotul de fier".

Atentie la excesul de fier!

Alimentele bogate in fier sau suplimentele nutritive pe baza de fier, consumate in exces, pot creste riscul de cancer deoarece o cantitate foarte mare de fier in organism stimuleaza producerea de radicali liberi. Acesti radicali liberi pot oxida colesterolul din sange ceea ce duce la cresterea riscului de a afecta arterele si vasele de sange din corp.

Sursa foto: binbrain.com

Sper ca ti-am fost de ajutor! happy

Bye, bye! :*

8 răspunsuri:
| Zenithf a răspuns:

Nucile cica sunt foarte bogate in fier, lintea, spanacul, cerealele integrale samd.

| cristi202 a răspuns:

Ficatul. Mazarea. Si mincarea mea preferata - spanaculhappy.

| noktambul a răspuns:

Ficat de porc, vita, vitel (fiert); ou (galbenusul); mazare; linte; alune; migdale; drojdie de bere; taratze; seminte de floarea soarelui; spanac.

| Daria a răspuns:

Patrunjel,marar,spanac,ficat,galbenusul de ou, alunele, nucile si arahidele.Eu pe astea le stiu. Sper ca te-am ajutat.happy

| euzictutaci a răspuns:

Ms. pentru. funditza winking!

| BuBuRuZaForEver a răspuns:

Recent am vazut o emisiune la televizor! cica muschiu de porc are mai mult fier ca toate si ca lintea, mazarea si etc

Răspuns utilizator avertizat
| AlexSM86 a răspuns:

Din "pacate" si spre "dezamagirea" ta...mararul si spanacul! :P
http://sanatate.acasa.ro/......13388.html