Salut, consuma multe fibre, fibrele taie din foame, deci consuma legume, legume mexicane, ovaz, cartofi, linte, orez/orez brun, grau etc, paine integrala... eu incerc sa consum multe fibre in perioadele in care sunt in deficit caloric pentru definire deoarece imi taie din senzatia de foame plus de asta usureaza si digestia.
Autosugestia... eventual ia si vizioneaza clipuri cu obezi de-aia nasoi in fiecare dimineata.
Nu sunt obez, ci putin supraponderal.
Ideea era ca poti sa ajungi ca aia. Ce inaltime/greutate ai? Incepe sa mergi - nu neaparat sa alergi - macar 10 km pe zi si usor-usor niste flotari si abdomene. Sau instaleaza o aplicatie de aia cu exercitii si fa chestii mai complexe, dar TINE-TE DE ELE! Eu am vreo 2 ani de cand am inceput flotarile, la inceput abia faceam vreo 11-12 legate, nici nu mai stiu cum am inceput. Cred ca vreo 8 serii de cate 10. Acum fac 6 serii de cate 50, iar maxim legate ajung pe la 60-65. Nu ma dau mare, nu e vreo performanta deosebita, performanta e aia ca am respectat cu sfintenie oriunde am fost treaba asta (fac o zi da, una ba).
Bun, si cu ce ma ajuta toate astea? Daca fac prea mult efort mi se face mai repede foame, plus ca pe 30 mai voi fi operat la genunchiul drept de o tumora si nu voi avea cum sa fac mai nimic, si uneori cate o saptamana mai incarcata trebuie sa stau acasa sa-i ajut pe ai mei.
Te ajuta cu faptul ca ai o activitate constanta si o sa simti un progres. Care progres se si vede la un moment dat. Iar foamea o mai si controlezi. Activitate fizica >> stare psihica mai buna >> nu maninci pe fond nervos. Bine, plus ca mai ai si de eliminat prajelile, dulciurile, fara carbohidrati la masa de seara... cateva chestii de bun-simt.
Alimentarea corpului cu mancare intr-un flux continuu, mananci mese mici cam la 3 ore.
de exemplu eu din 5 mese fac 6 pe zi si mananc cam la 3-4 ore
pana la urma abtinerea ramane, chiar daca e grea.
3 mese pe zi sunt suficiente, fara gustari intre ele.
Foarte putin, chiar si pentru cineva care e sedentar. mai degraba imparti mai smart : 3 mese in 5, cu cantitate mai mica
Mai este si varianta la doar o masa pe zi, mananci cat trebuie doar atunci si faci post intermitent. Mai bine pentru stomac sa nu mananci des. Masa 1 si 3 nu fac decat sa ciugulesc cate ceva, iar masa 2 fiind una unde mananc putin mai mult.