De la Pepsi Si Cola nu mai poti dormi seara, incerc sa renunt la ele + ca te balonezi, si nu sunt bune pentru ficat. Eh
Iti zic eu! Uite : Am vazut un documentar, unde au turnat Coca-Cola sau Pepsi peste un schelet, iar ghici ce : Peste cateva minute coca cola a devorat scheletul! Funda?
Unul dintre cele mai vehiculate mituri despre Coca Cola este ca ar contine cocaina. Se pare ca initial, cola continea doze de cocaina ca produs secundar al frunzelor de coca, dar din anii 1900, acest lucru a fost interzis. Astazi, Coca Cola foloseste în loc de frunze proaspete de coca, frunze folosite – resturile de la procesul de extractie a cocainei, urmele de cocaina pe acestea fiind la nivel molecular.
Nucile de cola sunt o sursa de savoare si de cofeina. La gustul bauturii mai contribuie vanilia, scortisoara, usturoiul si lamâia, dar formula exacta nu se cunoaste. Ingredientele care au fost facute publice sunt: apa carbogazoasa, zahar, acid fosforic, coloranti de caramel, arome naturale si cofeina. În trecut, Coca Cola continea benzoat de sodiu, care a fost suspectat de cauzarea astmului, hiperactivitatii si cancerului. Desi reteta Coca Cola este un secret si un motiv de speculatii, efectele acestei bauturi asupra sanatatii sunt la vedere.
Cola nu aduce niciun beneficiu organismului, fiind densa energetic si saraca nutritional – nu are vitamine, minerale, este "goala", spune dr. Corina Zugravu, reprezentanta Institutului National de Sanatate Publica. Acelasi lucru le spune si dr. Madalina Olimid, medic de familie, pacientilor sai – cola este îmbogatita în procesul de fabricatie cu CO2 si este cosiderata bautura acidulata cu un PH acid, care dauneaza stomacului. Aceste bauturi sunt interzise la cei cu gastrita si reflux gastro esofagian, hernie hiatata, sdr. dispeptice, spune medicul, care a observat ca tinerii sunt cei care consuma cu predilectie Coca Cola, adolescentii si cei pâna în 30 de ani care merg în baruri sau lucreaza noaptea.
anonim_4396 întreabă:
RaVuL întreabă: