Spalaturi gastrice pentru a elimina resturile de otrava din stomac, laxative pentru a grabi tranzitul intestinal (astea daca otrava a fost inghitita), diuretice pentru a elimina otrava prin urina, multe lichide (prefuzabil) pentru a o dilua, sustinerea functiilor vitale.
Uneori pacientii sunt salvati, dar raman cu sechele mai mari sau mai mici, alteori mor. Depinde de tipul de otrava, de durata trecuta din momentul administrarii pana in momentul inceperii tratamentului, de rezistenta pacientului.
In general, otravurile care nu au antidot sunt cele care omoara instantaneu. Deci, la spital ajungi mort gata.
In cazul otravurilor mai "slabe", chiar daca nu exista antidot, exista spalaturile stomacale.
Problema cea mare a celor de la spital ar fi doar sa afle cat mai repede ce otrava anume a inghitit inteligentul care, de cele mai multe ori, ajunge la spital inconstient si, deci, nu prea are cum sa spuna ce a luat.
Il trimit la un spital in apropiere care detine antivenin, sau comanda de urgenta antiveninul de unde poate fi gasit.
Ce antivenin ma? Am spus ca nu exista pentru acel tip de otrava.Am modificat intrebarea.Am scris mai "clar".
anonim_4396 întreabă: