Amidonul alimentar inlocuieste faina in prepararea unor creme, sarlote, pudding-uri, etc. Ajuta deci la " legarea" ( ingrosarea) compozitiei acestora in timpul fierberii. Se gaseste in cartofi, porumb, orez, etc. Se vinde si in S. M ca atare pentru a ajuta gospodinele la gatit!
Http://ro.wikipedia.org/wiki/Amidon
in general ajuta la ingrosarea diferitelor creme, sosuri...este foarte folosit de catre asiatici in bucataria lor
Amidonul este o substanţă organică ce se găseşte în seminţele, fructele şi tuberculii plantelor şi care se foloseşte în industria alimentară, chimică etc. Formula brută a amidonului, determinată prin analiza elementară, este (C6H10O5)n, la fel ca a celulozei. Prin hidroliza cu acizi, amidonul trece in D-glucoza, cu randament cantitativ. Din punct de vedere al compoziţiei chimice, amidonul este un amestec, format din 2 polizaharide: amilopectină şi amiloză, care diferă între ele prin structură şi reactivitate.