| Ganea_Marian-Dumitru_1972 a întrebat:

Ce inseamna apa alcalina?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este vorba de Ph. Exista pH acid, pH neutru si pH bazic care mai poarta si denumirea de alcalin. Cel bazic este mai mare decat 7 ( 7 fiind o valoare de ph neutru )

Uite limitele pH-ului :

0 ≤ pH < 7 => pH acid | soluție acidă
pH = 7 => pH neutru | soluție neutră
7 < pH ≤ 14 => pH bazic (alcalin) | soluție bazică (alcalină)

Sursa si mai multe informatii gasesti aici : https://ro.wikipedia.org/wiki/PH

11 răspunsuri:
| anamariarot a răspuns:

Care are un pH bazic, adica mai mare decat 7. La 7 e neutru, sub 7 e acid

| Ganea_Marian-Dumitru_1972 explică:

Unde se gasește?

| ALGator a răspuns:

Apa alcalina e ca o gaina care naste pui vii: adica nu exista. "Apa" alcalina sau acida e impura, deci nu mai e apa, ci un amestec de doua substante. Apa pura e neutra, ph 7.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Ganea_Marian-Dumitru_1972):

La supermarket. Te uiti pe sticla. Sint si ape plate cu pH-ul peste 8.

| Anonima8943 a răspuns:

Are un PH mai mare decat apa de la robinet...

| CuriousStuff a răspuns:

O minciuna a unor firme destepte cu care sa mai scoata niste bani din buzunarele unor oameni creduli.

| ALGator a răspuns (pentru CuriousStuff):

Niște reporteri BBC au vîndut apă turtită în niște sticle fatoase cu marca H to O la preț dublu. I-au pus pe cumpărători să guste și să dea note. Toată lumea încîntata.
După aceea le-au spus că e apă de robinet din Glasgow.

| ALGator a răspuns (pentru Ganea_Marian-Dumitru_1972):

Nicăieri! Nu există apă alcalină.

| CuriousStuff a răspuns (pentru ALGator):

Putin marketing si poti sa vinzi aer la punga (si deja se face si asta)...

| mdaria a răspuns:

Apa alcalina nu este o prostie si o spun din proprie experienta. Eu folosesc apa alcalina. Pentru a afla pH-ul apei, se foloseste fie un pH-metru, fie benzile de hârtie de turnesol. Se poate testa inainte de a o prepara si dupa, pentru a vedea diferenta.

Apa alcalina nu trebuie sa o cumperi, ci o poti prepara la tine acasa. Gasesti aici 4 retete pe care le poate prepara oricine, la un cost destul de mic, zic eu - https://blog.jorjette.ro/apa-alcalina-cresterea-ph/. In functie de elementele folosite, actiunea apei alcaline asupra organismului difera.

| PavelAndrei78 a răspuns:

Apa alcalina, asa cum se explica si intr-un comentariu mai sus, este apa cu ph mai mare de 7.Consumul de apa alcalina aduce multe beneficii organismului: neutralizeaza aciditatea si elimina toxinele acumulate in organism creand astfel un mediu alcalin in care multe boli nu se pot dezvolta. Am urmat si eu o cura cu alcalina Calipso care m-a ajutat sa-mi rezolv problemele gastrice