| Kevin1975 a întrebat:

Ce inseamna insomnia la hipertensivi? Si. daca sforai mai tare inseamna ca am apnee? Cam deranjez lumea cand doarme cineva cu mine in camera. si nevasta mi-a zis ca ma mai si opresc cateodata. adica sforai ce sforai, ma opresc un pic, sforai iar, dupa mai stau vreo 5 minute si incep iar sa sforai. cam asa. Pot sa am probleme? Dimineata am observat ca am tensiunea mai mare. Iau pastile.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Caro34 a răspuns:

Mergi frumos la medicul de familie și faci un set de analize: formula leucocitara, colesterol, transaminazele, glicemia, coproparazitologic, ASLO, examen de urina. Apoi vezi ce zice. In 3 - 4 zile ai totul rezolvat! Numai bine!

8 răspunsuri:
| Caro34 a răspuns:

Daca sforai, cum ai insomnie? Dupa pastile cat ramane tensiunea? Cat este inainte de pastile? Colesterolul e mare? La fel si probele hepatice? Mai sunt in familie hipertensivi? Bei vin rosu? Daca-mi spui cele de mai sus, poate te pot ajuta... Numai bine!

| Kevin1975 explică (pentru Caro34):

Da, beau vin rosu. destul de mult laughing In familie tatal meu a fost hipertensiv si a sufert un infarct cand aveam 14 ani. Colesterolul nu este mare, probleme hepatice nu am. Pai de vreo 2 zile nu m-a luat somnul, ziceam in general. Dimineata am mereu tensiunea mai mare, gen 15 cu 9. dupa iau pastila, si mi-o mai masor seara dupa vreo ora de cand am luat pastila de seara si este 13-14 cu 8-9. am momente cand este si 12 cu 6. Multumesc frumos pentru interes

| Caro34 a răspuns (pentru Kevin1975):

Vinul rosu e putin problematic fiindca baut in orice cantitate creste tensiunea arteriala. Ar trebui sa acorzi atentie deosebita la ceea ce mananci fiindca, pe langa problema in sine ce o ai, este si partea genetica. Fara carne de porc si putina carne rosie, sucuri rosii, sfecla rosie si prea mult zahar! Sucurile le poti bea diluate cu apa! Da, la hipertensivi mai apare in cursul noptii apnee, adica perioade scurte in care respiratia nu este perceputa, insa nu primesti medicamente pentru ea! Sunt momente in care hipertensivul are insomnie datorata cresterii tensiunii, dar perioadele sunt scurte, mai ales daca el deja le cunoaste si isi ia medicamentele. Ai si retineri de apa? Multa sanatate!

Nu am. Sincer la alimentatie in afara ca nu prea mananc sare nu tin cont. adica mananc grasime la greu, etc etc. De fumat nu fumez si fac sport. Am 1.70 si 69kg

Parca nu-mi vine sa cred ca mancand grasime nu ai colesterol... In fine, eu iti doresc din suflet multa sanatate si numai bine!

Pai daca fac sport o ard, nu? La kg alea nu am pic de grasime in corp.

Vezi ca acel colesterol nu are treaba cu sportul. Am vazut oameni foarte slabi si cu un colesterol crescut de 2 ori! Deci nu te baza pe asta! Nu depui in exterior insa cine stie cum e in interior? Numai bine!

Pai si cum imi dau seama?