Mergi frumos la medicul de familie și faci un set de analize: formula leucocitara, colesterol, transaminazele, glicemia, coproparazitologic, ASLO, examen de urina. Apoi vezi ce zice. In 3 - 4 zile ai totul rezolvat! Numai bine!
Daca sforai, cum ai insomnie? Dupa pastile cat ramane tensiunea? Cat este inainte de pastile? Colesterolul e mare? La fel si probele hepatice? Mai sunt in familie hipertensivi? Bei vin rosu? Daca-mi spui cele de mai sus, poate te pot ajuta... Numai bine!
Da, beau vin rosu. destul de mult In familie tatal meu a fost hipertensiv si a sufert un infarct cand aveam 14 ani. Colesterolul nu este mare, probleme hepatice nu am. Pai de vreo 2 zile nu m-a luat somnul, ziceam in general. Dimineata am mereu tensiunea mai mare, gen 15 cu 9. dupa iau pastila, si mi-o mai masor seara dupa vreo ora de cand am luat pastila de seara si este 13-14 cu 8-9. am momente cand este si 12 cu 6. Multumesc frumos pentru interes
Vinul rosu e putin problematic fiindca baut in orice cantitate creste tensiunea arteriala. Ar trebui sa acorzi atentie deosebita la ceea ce mananci fiindca, pe langa problema in sine ce o ai, este si partea genetica. Fara carne de porc si putina carne rosie, sucuri rosii, sfecla rosie si prea mult zahar! Sucurile le poti bea diluate cu apa! Da, la hipertensivi mai apare in cursul noptii apnee, adica perioade scurte in care respiratia nu este perceputa, insa nu primesti medicamente pentru ea! Sunt momente in care hipertensivul are insomnie datorata cresterii tensiunii, dar perioadele sunt scurte, mai ales daca el deja le cunoaste si isi ia medicamentele. Ai si retineri de apa? Multa sanatate!