anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce inseamna sa iti inghiti limba?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| BroascaCuElice a răspuns:

Se numeste "caderea bazei limbii" si iti blocheaza caile aeriene superioare

| Mayhem666 a răspuns:

In sens metaforic, cred ca inseamna sa iti inghiti cuvintele, adica sa regreti ce ai spus, cred, nu sunt sigur, dar in adevaratul sens al cuvantului inseamna sa iti inghiti limba, adica sa o inghiti pe bune, dar nu cred ca se poate asta.

| Alexandruioancuza2 a răspuns (pentru Mayhem666):

Se poate să îți înghiți limba și chiar să poți muri din cauza asta.

| untu a răspuns:

Adica sa taca din gura si sa nu se mai vorbeasca! (sens metaforic) Iar in caz de sens medical este altceva in cazul crizei convulsive de epilepsie sau paralizie!

| GreenVoid a răspuns:

Sa ramai fara cuvinte.

| nirocino a răspuns:

La figurat: DEX, Expr. A-și înghiți limba = a) a mânca cu poftă; b) a se abține de a spune ceva nepotrivit; c) a fi foarte tăcut.
La propriu: "În timpul unei pauze, un elev de 15 ani şi-a strâns colegul de clasă de gât. Rămas fără aer, micuţul şi-a înghiţit limba şi a leşinat."
Si in acest caz "si-a inghitit limba" este o expresie, de fapt i-a astupat caile respiratorii si a lesinat. Tocmai de aceea in astfel de cazuri se recomanda hiperextensia pentru a preveni ca baza limbii sa acopere caile repiratorii – asa-numitul inghitit al limbii si asezarea capului pe lateral.
Pozitia laterala de securitate permite protejarea cailor respiratorii ale pacientului, nu exista riscul ca sangele sa fie inhalat, iar pe de alta parte, pozitia impiedica o cadere a limbii in spate si obstruarea laringelui care ar rezulta de aici.

| Robert186 a răspuns:

Înseamnă că limba îți intră în gât și te îneci cu ea, si poți să mori... Sper ca te-am ajutat...

| Andreea_Deya_2000_3w8v a răspuns:

"Inghite-ti limba!" Adica sa taci

Întrebări similare