Pe vremea bunicilor si strabunicilor tai, saracii riscau mereu sa faca foamea, asa ca ce dieta le era lor indicata, nu iti este indicata tie, in abundenta de mancare existenta acum in Romania.
Plus ca ei faceau miscare din greu ca sa-si castige existenta, tu probabil stai pe canapea si lenevesti sau faci sport de placere.
Morala: nu mai e adevarat ca un copil trebuie sa fie "gras si frumos".
Mancau si ei cartofi, fasole, gulii, rosii, nuci, lapte, mamaliga, paine, branza, fructe, etc, tot ce mancam si noi azi. Doar ca nu erau tratate chimic. Nu aruncau cu ierbicide pe gradina sau pe camp, ci prășeau pentru indepartarea buruienilor. Totodata si pamantul era afânat, ceea ce este necesar pentru plante. La fel si cu alte proceduri agricole.
Sa mai spun ca era o metoda 2 in 1? Lucrand la camp, inlocuiau miscarea pe care acum o platim la sala.
Si atunci existau multe boli, sa nu credeti ca ei au mancat bio si au trait 100 de ani.
Si batranii din ziua de azi sunt bolnavi si o duc rau chiar daca au trait cu bio.
Intr-adevar e mai sanatos sa mananci legume si fructe de la tine din gradina, carne, oua si lactate de la animale din gospodarie. Dar totul cu moderatie pentru ca daca faci excese vin si bolile. De ex slanina, mama ei de slanina, ca daca mai aud pe cineva ca o ridica in slavi mi se ridica parul din cap, nu e sanatos sa te indopi cu grasime. Mancarurile traditionale sunt pline de grasime. Te imbolnavesti mai repede daca mananci zilnic mancare facuta cu multa grasime si multi carbohidrati decat daca mananci rosii din Turcia.
Deci totul cu moderatie.
Ca nimic nu ne mai garanteaza viata lunga. Pe langa mancarea proasta mai e si poluarea, radiatiile, stresul, incalzirea globala etc. Toate astea isi pun amprenta
"străbunicii noștri pe vremuri... ei erau mai sanatosi"
lăsând la o halul pleonastic de exprimare, iar ai dat cu bâta-n baltă: ia vezi ce sănătoși erau, mai jos
https://en.wikipedia.org/......expectancy
Intrebarea ta e TOTAL gresita pentru ca GENERALIZEZI
hai sa iti explic, pe scurt...
stramosii nostri beau apa
asa ca, CEI SARACII mureau de holera
cei bogati, aveau pahare din argint, NECURATATE, si beau apa care a fost in contact cu oxidul de argint, care... E UN DEZINFECTANT (in ziua de azi se fac aparate de aer conditionat si aparate de aerisire cu ioni de argint) si deci NU MUREAU
deci TREBUIE sa faci distinctia, pentru ca saracii aveau DEOSEBIT DE RAR variatii la dieta (paine, mamaliga, in cel mai bun caz lapte, cateodata vin... legume si fructe... RAR, FOARTE RAR)
Lasa acum 100 de ani, gandeste-te ce mancau acum sute de ani.Ei mancau paine, fructe, legume si erau sanatosi, nu mancau mult si reuseau sa traiasca sanatosi si fara carii (:. Iti dai seama ca nimeni nu ar face acelasi lucru deci poti sa mai trisezi cu lucruri dulci, carii o sa ai daca trisezi in acest fel
Dap, iar in razboaiele medievale mureau foarte putini oameni. In general se infruntau doua tabere cu niste lancii lungi, iar la un moment dat o tabara arunca armele si miza pe principiul ca fuga e rusinoasa, dar e sanatoasa. De ce aruncau armele? Pentru ca le-ar fi ingreunat fuga.
Așa, și? ce are fuga (pardon, era să zic altceva...) cu prefectura?
Iar ești pe lângă subiect, las-o baltă, nu-i domeniul tău să dai replici!
Harfagre zice ca asta de azi e mortalitate pe timp de *pace*. El subintelege ca in Evul Mediu erau razboaie si mureau multi.
Citește pe diagonală și răspunde pe lângă subiect, subînțelegând prost.
De fapt, chiar in Europa secolului XX, mortalitatea in razboaie era foarte mica (procentual pentru toata populatia).
De ex. mortalitatea datorata celui de-Al Doilea Razboi Mondial era de 3% (pe perioada razboiului).
"mortalitatea datorata celui de-Al Doilea Razboi Mondial era de 3% "
ăsta?
Si acum si data trecuta mesajele mele nu erau de critica, ci de sustinere. Nu era nevoie sa te simti atacat.
Merci dar nu e cazul, ăla cu citirea pe diagonală e deraiat și degeaba i-am spune, nu crede
GeorgianaMdg întreabă: