Pentru ca parul sa nu aiba aspectul lucios, dupa ce ti-ai spalat parul, maseaza scalpul cu tinctura de brusture. Iti va intari firul de par si va controla excesul de sebum.
In apa de clatire pune 2-3 picaturi de ulei de arbore de ceai si va avea acelasi efect.
E indicat safolosesti si o masca pentru par gras. Ai nevoie de 1/2 pahar miere de albine si 1/4 pahar ulei de masline. Masca se aplica dupa ce ti-ai spalat parul si e inca umed. Lasa masca pe par o jumatate de ora, apoi limpezeste-l cu apa in care ai stors o jumatat de lamaie.
Http://www.divahair.ro/coafuri_frizuri.php?sect_id=3&art_id=819 Vezi care masca crezi ca ti se potriveste :)
Pai te ajuta lamaia in combinatie cu ulei de masline, dar gasesti mai multe aici:
http://www.exposhop.ro/....../index.cgi
Masca pentru par gras poti face din miere de albine+ulei de masline, o aplici pe par si o lasi sa actioneze 30 de minute.Clatesti apoi cu apa calduta (aici ai doua optiuni:adaugi putina zeama de lamaie in apa de clatire sau te clatesti si cu ceai de musetel).
Si tinctura de brusture este buna pentru par gras, matreata, etc. O gasesti la farmacii sau la plafar.
Ceaiul de musetel este bun pentru stralucire.
Eu stiu un tratament naturist pentru par gras. orice gospodina are in bucatarie bicarbonat de sodiu ehhhh...eu il am si in baie...se pune o lingura de bicarbonat in recipientul cu sampon si il agiti bine pana cand crezi ca s-a amestecat bine si o sa folosesti samponul ca oricare alt sampon vei vedea ca da rezultate super... iar ca sa fie stralucitor clateste parul din abundenta cu apa uor rece
` fEtiTsSa ` întreabă: