Buna!
Vezi si alte pareri aici,
http://forum.anticonceptionale.ro/t41-microgynon--.html
Te pup!
Sunt f bune. le folosesc de ceva timp si sunt multumita de ele. gurile rele sunt peste tot.
Bună!
Am observat că AC Microgynon ţi-au fost recomandate de ginecolog pentru dereglări hormonale ( bănuiesc că ai avut dereglări menstruale )...
Oricum, eu îţi recomand să NU foloseşti anticoncepţionale din cauza GRAVELOR efecte adverse ( pe care le vei resimţi peste 10-20 de ani ); AC le consider "acceptabile" doar în cazul unor afecţiuni patologice ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ).
În cazul dereglărilor menstruale/hormonale îţi RECOMAND diverse remedii naturiste - vezi detalii la linkul :
http://www.ele.ro/......urist-4573
http://www.steaua-divina.ro/......nstruatiei
http://www.secretelenaturii.ro/dereglarile-hormonale/
http://www.terapii-alternative.com/......t_156.html
http://www.i-medic.ro/remedii/remedii-naturiste-pentru-tulburari-menstruale
http://lataifas.ro/......si-plante/
De asemenea, dacă ai dereglări menstruale dese, poţi să bei ceai ( sau tinctură ) de creţişoară şi/sau ceai de coada şoricelului - vezi informaţii la linkul :
http://www.formula-as.ro/......ului-10059
http://tratamente.naturale.din.plante.alb.ro/......um%29.html
http://www.formula-as.ro/2010/923/medicina-naturii-44/cretisoara-12562
Detalii despre anticoncepţionale :
Nu recomand să iei tablete anticoncepţionale, deoarece au foarte MULTE efecte negative/contraindicaţii!
Un "tratament" odată început, cu astfel de tablete orale, TREBUIE continuat cel puţin 6 luni!
Aceste tablete sunt pe bază hormonală şi RIŞTI să-ţi DEREGLEZI tot organismul, inclusiv ciclul menstrual!
În general, tratamentul se ia 9 luni, după care se face o PAUZĂ de 3 luni, apoi se iau IAR timp de 9 luni, apoi PAUZĂ de 3 luni, etc.
Reacţiile adverse POT fi foarte MULTE - şi diferă de la fată la fată, NU există o "regulă" - sunt şi fete/femei care NU au NICI un efect/reacţie adversă!
Recomandările din Prospect TREBUIE urmate cu stricteţe, altfel poţi avea "surprize" neplăcute...
Apoi informaţiile despre aceste tablete, respectiv efectele adverse/contraindicaţiile DIFERĂ de la un tip la altul - unele nu au contraindicaţii aşa multe/stricte, în timp ce altele au o mulţime de posibile efecte/contraindicaţii - e foarte GREU să discutăm la modul GENERAL!
Pentru o informare generală despre contraceptive orale ( deoarece informaţiile sunt multe ) VEZI linkul : http://www.sfatulmedicului.ro/......eptive_988
TOTUŞI, eu NU recomand folosirea tabletelor anticoncepţionale, decât în cazuri foarte rare/limitate/speciale ( de obicei în afecţiuni medicale gen chist ovarian, etc. ) - şi asta din cauza MULTIPLELOR efecte NEGATIVE asupra organismului!
Contraceptivele orale combinate sunt preparate din estrogen si progesteron sintetic cu eficacitate crescuta in prevenirea sarcinii. Pilulele combinate care se folosesc in prezent contin doze foarte mici de hormoni. Efectul contraceptiv este datorat inhibarii ovulatiei. De asemenea modifica invelisul intern al uterului (endometrul), facand implantarea putin probabila, ingroasa mucusul de la nivelul colului uterin ingreunand trecerea spermatozoizilor in cavitatea uterina si trompele uterine.
Contraceptivele monohormonale contin un singur hormon, un progestagen, in cantitati mai mici decat pilulele combinate. Nu contin estrogen, iar efectul contraceptiv este datorat ingroasarii mucusului cervical ingreunand trecerea spermatozoizilor in cavitatea uterina si trompele uterine. De asemenea, la aproximativ jumatate din ciclurile menstruale inhiba ovulatia (eliberarea ovulelor din ovare).
Numeroase reactii adverse au fost asociate cu terapia cu estrogen si/sau progestogen:
Aparatul genito-urinar: sangerare intermenstruala, amenoree post-medicatie, modificari ale secretiei cervicale, cresterea dimensiunii fibromului uterin, agravarea endometriozei, anumite infectii vaginale, de exemplu candidoza.
Sani: sensibilitate, durere, marire, secretie.
Aparatul gastro-intestinal: greata, voma, colelitiaza, icter colestatic.
Sistemul cardio-vascular: tromboza, cresterea tensiunii.
Piele: cloasma, eritem, urticarie.
Ochi: disconfort al corneei in cazul in care se folosesc lentile de contact.
Sistemul Nervos Central: dureri de cap, migrene, modificari ale starii psihice.
Diverse: retentia lichidelor, toleranta redusa la glucoza, modificari ale greutatii corporale.
In conformitate cu studiile efectuatre se constata o rata cu 40% mai ridicata de decese prin efectele secundare cardio si cerebrovasculare, mai ales infarct cardiac si hemoragii cerebrale, in cazul femeilor ce folosesc anticonceptionale fata de cele ce nu folosesc.
Studiile arata, de asemenea, ca riscul administrarii anticonceptionalelor este clar mai mare odata cu cresterea in varsta si la fumatoare. Sunt vizate in special femeile peste 35 de ani.
Printre efectele secundare ale pilulelor contraceptive se numara contactele sexuale dureroase, orgasmele diminuate in intensitate sau inexistente si scaderea libidoului.
Un compus chimic produs de pilula contraceptiva pentru a impiedica ovulatia continua sa mentina scazut nivelul de testosteron, responsabil de libidoul barbatilor si femeilor, cu pana la un an de la ultima pastila.
Astfel, femeile care iau anticonceptionale au in sange o cantitate de SHBG (sex hormone binding globulin) de patru ori mai mare decat cele care nu folosesc aceasta metoda contraceptiva.
SHBG opreste testosteronul sa circule prin organism, provocand scaderea dorintei si a nivelului de excitare, lubrifiere scazuta si intensificarea durerilor sexuale.
Pilulele contraceptive ar putea duce la pierderea temporara sau definitiva a libidoului sexual.
SURSA : http://www.calmens.ro/anticonceptionale-efecte-negative.php
Riscuri si dezavantaje ale administrarii pilulelor contraceptive :
In special in cazul femeilor fumatoare exista un risc mai mare pentru o serie de afectiuni printre care: infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral, tromboza vasculara, etc.
Dar riscul aparitiei acestor afectiuni a scazut in ultima perioada prin utilizarea unor contraceptive de ultima generatie cu continut scazut de hormoni - microdozate.
Dintre efectele secundare, pot fi enumerate urmatoarele:
- crampe abdominale si senzatie de balonare
- cresterea in greutate
- greata
- sangerarea intre menstruatii
- schimbarea cantitatii sangelui menstrual
- sensibilitate crescuta a sanilor.
Trebuie consultat medicul atunci cand oricare din aceste efecte adverse devin suparatoare.
Nu ar trebui sa utilizati contraceptivele orale in urmatoarele situatii:
- fumati mai mult de 15 tigarete pe zi si aveti mai mult de 35 de ani
- aveti in antecedentele personale infarct miocardic, accident vascular sau tromboza vasculara
- suferiti sau ati avut o forma de cancer mamar, uterin sau hepatic.
Cercetari recente demonstreaza o usoara crestere a riscului de aparitie a cancerului mamar la o administrare indelungata a pilulelor.
Dezavantajele anticonceptionalelor sunt:
- nu pot fi utilizate de femeile fumatoare sau cu probleme de sanatate asociate
- pot exista efecte adverse uneori periculoase (rar)
- trebuie administrate in aceeasi perioada a zilei si in fiecare zi
- nu ofera protectie pentru boli cu transmitere sexuala
- trebuie folosita o metoda de contraceptie complementara pentru primele 7 zile ale administrarii pilulelor in prima luna.
Mai pot aparea si alte efecte secundare in urma administrarii anticonceptionalelor.
Hormonii estrogeni din componenta acestora pot avea efectul de a creste nivelul HDL considerat colesterolul cu efecte benefice si un efect de scadere a colesterolului cu efecte negative - LDH.
Progesteronul din pilule va avea un efect invers fata de estrogen. Mai poate fi intalnit un efect de retentie hidrica si de marire in volum a celulelor adipoase dar nu si o crestere a numarului acestora.
Anticonceptionalele orale pot determina si cresterea tensiunii arteriale. Aceasta crestere se va accentua odata cu inaintarea in varsta si cu cresterea duratei administrarii pilulelor. Riscul este si mai mare atunci cand femeia respectiva are predispozitie pentru aceasta afectiune sau cand deja sufera de hipertensiune arteriala.
SURSA : http://www.sfatulmedicului.ro/......eptive_988
Dacă discutăm "SPECIAL" de Microgynon, atunci apare următoarea discuţie - bine subliniată în Prospectul acestora :
"2. Când nu trebuie să utilizaţi Microgynon?
Nu utilizaţi Microgynon dacă vă aflaţi în una dintre următoarele situaţii.
Dacă sunteţi într-una dintre aceste situaţii, adresaţi-vă medicului înainte de a utiliza Microgynon.
Medicul dumneavoastră vă poate sfătui să utilizaţi un alt tip de contraceptiv sau o altă metodă (nehormonală):
- dacă aveţi sau aţi avut vreodată o tulburare care să afecteze circulaţia sângelui, în special aceste tulburări se referă la tromboze (formarea unui cheag de sânge) în vasele de sânge ale picioarelor (tromboză venoasă profundă), plămânilor (embolie pulmonară), inimii (infarct miocardic) sau în alte părţi ale corpului (vezi şi pct. Contraceptivul şi tromboza);
- dacă aveţi sau aţi avut vreodată un accident vascular cerebral (provocat de un cheag de sânge sau o ruptură a vaselor sanguine la nivelul creierului);
- dacă aveţi sau aţi avut vreodată un prim semn de infarct miocardic (cum este angina pectorală sau durere în piept) sau de accident vascular cerebral (cum este accidentul ischemic tranzitor sau accidentul vascular cerebral uşor reversibil);
- dacă aveţi antecedente de migrenă însoţită de simptome vizuale, tulburări de vorbire, slăbiciune sau amorţeli în oricare parte a organismului dumneavoastră;
- dacă aveţi diabet zaharat cu modificări vasculare;
- dacă aveţi sau aţi avut pancreatită (o imflamare a pancreasului) asociată cu valori mari ale grăsimilor în sânge;
- dacă aveţi icter (colorarea galbenă a pielii) sau boli hepatice severe;
- dacă aveţi sau aţi avut cancer dependent de hormonii sexuali (de exemplu de sân sau cancer al organelor genitale);
- dacă aveţi sau aţi avut o tumoră benignă sau malignă a ficatului;
- dacă aveţi sângerări vaginale inexplicabile;
- dacă sunteţi sau credeţi că puteţi fi însărcinată;
- dacă sunteţi hipersensibilă (alergică) la etinilestradiol, levonorgestrel sau la oricare dintre celelalte componente ale Microgynon.
Dacă una dintre aceste situaţii apare pentru prima dată în timpul utilizării contraceptivului, întrerupeţi imediat administrarea şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.
În acelaşi timp, utilizaţi măsuri contraceptive nehormonale. Vezi şi pct. Note generale.
3. Ce trebuie să ştiţi înainte de a începe să utilizaţi Microgynon?
Note generale...
Ca toate contraceptivele, Microgynon nu protejează împotriva infecţiei HIV (SIDA) sau altor boli cu transmitere sexuală.
Înainte de a începe utilizarea Microgynon :
În cazul în care contraceptivul combinat este utilizat în prezenţa uneia dintre următoarele situaţii trebuie să fiţi sub observaţie atentă. Medicul dumneavoastră vă poate explica acest lucru.
Astfel, dacă sunteţi într-una dintre aceste situaţii anunţaţi medicul dumneavoastră înainte de a începe să utilizaţi Microgynon.
- fumaţi;
- aveţi diabet zaharat;
- sunteţi supraponderală;
- aveţi hipertensiune arterială;
- aveţi o boală valvulară sau tulburare de ritm;
- aveţi o inflamaţie venoasă (flebită superficială);
- aveţi varice venoase;
- o rudă apropiată a avut tromboză, infarct miocardic sau accident vascular cerebral;
- aveţi migrene;
- aveţi epilepsie;
- dumneavoastră sau o rudă de gradul I prezintă sau a prezentat creşterea concentraţiei plasmatice de colesterol sau trigliceride (substanţe grase);
- o rudă de gradul I a avut cancer de sân;
- aveţi boli hepatice sau biliare;
- aveţi boală Crohn sau colită ulceroasă (boli inflamatorii cronice ale intestinului);
- aveţi lupus eritematos sistemic (LES; o afecţiune a pielii de pe întregul corp);
- aveţi sindrom hemolitic uremic (SHU; o tulburare a coagulării sângelui provocată de insuficienţă renală);
- aveţi siclemie (anemie cu celule în seceră);
- aveţi o afecţiune care a apărut în primul trimestru sau s-a agravat în timpul sarcinii sau aţi utilizat anterior hormoni sexuali (de exemplu pierderea auzului, o boală metabolică numită porfirie, o boală cutanată numită herpes gestaţional, o boală neurologică numită coreea Sydenham);
- aveţi sau aţi avut cloasmă (pete pigmentate gălbui-brune ale pielii, în special pe faţă); în acest caz, evitaţi expunerea la soare sau la radiaţiile ultraviolete.
Dacă oricare dintre aceste situaţii apare pentru prima dată, reapare sau se agravează în timpul utilizării Microgynon, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.
Contraceptivul şi tromboza :
Tromboza reprezintă formarea unui cheag de sânge care poate bloca un vas de sânge.
Uneori, tromboza apare la nivelul venelor profunde ale membrelor inferioare (tromboză venoasă profundă). Dacă acest cheag de sânge pleacă din venele în care s-a format, poate ajunge să blocheze arterele pulmonare, determinând aşa-numita „embolie pulmonară". Tromboza venoasă profundă apare rar. Ea poate să apară indiferent dacă utilizaţi sau nu contraceptivul. De asemenea, poate să apară dacă rămâneţi gravidă. Riscul este crescut la femeile care utilizează contraceptivul, dar nu atât de crescut ca în timpul sarcinii.
De asemenea, cheaguri de sânge pot să apară foarte rar în vasele de sânge ale inimii (determinând infarct miocardic) sau ale creierului (determinând accident vascular cerebral). Foarte rar, pot să apară cheaguri de sânge în ficat, intestin, rinichi sau ochi.
Ocazional, o tromboză poate determina incapacităţi grave permanente sau poate fi chiar fatală.
Riscul de infarct miocardic sau accident vascular cerebral creşte o dată cu vârsta. De asemenea, creşte cu cât fumaţi mai mult. Când utilizaţi contraceptivul trebuie să întrerupeţi fumatul, mai ales dacă aveţi peste 35 ani.
Dacă apare hipertensiune arterială în timp ce utilizaţi contraceptivul, s-ar putea să fiţi sfătuită să opriţi utilizarea lui.
Riscul de tromboză venoasă profundă creşte temporar ca urmare a unei intervenţii chirurgicale sau a unei imobilizări (de exemplu dacă aveţi un picior sau ambele în ghips sau în atele). La femeile care utilizează contraceptive orale, riscul poate fi chiar mai mare. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi contraceptivul înainte de o spitalizare sau o intervenţie chirurgicală programate. Medicul dumneavoastră vă poate spune să întrerupeţi administrarea contraceptivului cu câteva săptămâni înainte de operaţie sau în momentul imobilizării. De asemenea, medicul dumneavoastră vă va spune când puteţi reîncepe administrarea contraceptivului după convalescenţă.
Dacă observaţi semne posibile de tromboză, întrerupeţi administrarea contraceptivului şi informaţi-l imediat pe medicul dumneavoastră (vezi şi pct. Când trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră?)
Contraceptivul şi cancerul :
Cancerul de sân a fost diagnosticat puţin mai frecvent la femeile care utilizează contraceptive orale, faţă de femeile de aceeaşi vârstă care nu utilizează contraceptive orale. Această creştere uşoară a numărului de cazuri de cancer de sân diagnosticate dispare gradat în următorii 10 ani de la întreruperea administrării contraceptivelor orale. Nu se cunoaşte dacă diferenţa este determinată de contraceptivele orale. Cauza ar putea fi faptul că femeile au fost examinate mai des, astfel încât cancerul de sân a fost diagnosticat mai devreme.
În cazuri rare, la femeile care utilizează contraceptive orale s-au raportat tumori hepatice benigne şi, chiar mai rar, tumori hepatice maligne. Aceste tumori pot duce la hemoragii interne. Spuneţi imediat medicului dumneavoastră dacă aveţi dureri abdominale severe.
La femeile care utilizează contraceptive orale o perioadă îndelungată s-a raportat mai des apariţia cancerului cervical. Această constatare ar putea să nu fie în legătură cu contraceptivele orale, ci cu comportamentul sexual şi alţi factori.
...
Opriţi imediat administrarea drajeurilor şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă observaţi orice semn posibil de tromboză, infarct micardic sau accident vascular cerebral:
- o tuse neobişnuită;
- dificultate în respiraţie;
- durere severă în piept care poate ajunge în braţul stâng;
- un atac migrenos sau cefalee severă, prelungită şi neobişnuită;
- pierdere parţială sau completă a vederii sau vedere dublă;
- vorbire greoaie sau incapacitate de a vorbi;
- modificări bruşte de auz, miros sau gust;
- ameţeli sau leşin;
- slăbiciune sau amorţeli în orice parte a corpului;
- durere severă în abdomen;
- durere severă sau umflarea picioarelor.
Situaţiile şi simptomele menţionate mai sus sunt descrise şi explicate mai detaliat în alte puncte ale acestui prospect.
...
6. Ce reacţii adverse pot să apară în timpul administrării Microgynon?
Ca şi alte medicamente, Microgynon poate avea reacţii adverse.
Anunţaţi medicul dumneavoastră când observaţi orice reacţie adversă, în special dacă este severă sau persistentă sau dacă apar modificări ale stării de sănătate care credeţi că pot fi provocate de contraceptive.
Reacţii adverse severe
Reacţiile adverse severe asociate cu utilizarea contraceptivelor, ca şi simptomele asociate, sunt descrise la pct. Contraceptivul şi tromboza/Contraceptivul şi cancerul. Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să citiţi aceste puncte şi să vă adresaţi medicului dumneavoastră cât mai curând posibil.
Alte reacţii adverse posibile
Următoarele reacţii adverse au fost raportate de utilizatoarele de contraceptive, deşi acestea nu pot fi determinate neapărat de contraceptive. Acestea pot să apară în primele luni de utilizare şi, de obicei, dispar pe parcursul tratamentului.
- tensiune la nivelul sânilor, durere, creştere în volum şi secreţie;
- dureri de cap, migrenă;
- modificări ale libidoului; stare depresivă/modificări de comportament;
- intoleranţă la lentilele de contact;
- greaţă, vărsături şi alte afecţiuni gastrice sau intestinale;
- modificări ale secreţiei vaginale;
- reacţii cutanate diverse;
- retenţie hidrică;
- modificări ale greutăţii corporale;
- reacţii de hipersensibilitate.
Dacă observaţi oricare alte reacţii advese nemenţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul." - SURSA = Prospectul de la linkul :
http://www.medipedia.ro/......NON-R.aspx
Toate cele bune.