In general clinicile de nutritie si altii merg pe ideea "nu mai manca, abtine-te de la prostii, mananca mai putin, nu stii ce sa mananci".
Desi stim f bine toti ce sa manacam.
Nutritionistii ajuta maxim sa iti faca portiile ca sa ai controlul kcal la mancarea aia sanatoasa.
In rest se greseste din start, de aia 90 % din cei ce slabesc recidiveaza.
Metoda sustenabila este sa faca cumva sa nu mai simti nevoia sa mananci mult si prost, iar daca incerci sa nu intre, sa nu iti mai placa. Doar asa e treaba sanatos facuta si durabila in timp.
Asta cu abtinerea nu tine decat pe moment.
Eu asa am slabit 18 Kg, de la 85 la 67 fara nici un efort in cam 4 luni.
Adica eu nu ocoleam cofetaria, ci intram in ea si ieseam afara ca doar de la miros imi venea sa dau afara.
Iar daca am luat jumate de miniecler in gura, nu imi mai placea deloc, eu care mancam si 20 odata inainte cu 2-3 zile de inceperea tratamentului.
Ca la mine a fost de la un tratament pentru anxietate ca efect secundar, asta e alta, dar se poate.
Ca nu dai bani multi, in mod normal ar trebui sa stii ce sa mananci, sa-ti calculezi Kcalorii si iesi mult mai ieftin.
Arzi cam un 1800 Kcal/zi daca nu faci sport si esti fata (ca baiat cam 2200), bagi 1000 pe zi, si dai un 3 Kg lunar jos, e o rata de slabire normala.
Dar du-te la alt nutritionist si vezi ce zice, cauta si tu pe net nutritionisti.
Da,dar eu am o problema legata de o greutate prea mica(de asta am specificat: intrebarea mea anterioara, acolo am scris...).De cand sunt la nutritionistul de la KiloStop, tot am slabit mult, desi am crescut caloriile.De asta am nevoie de alte pareri.In plus, au ei un cantar acolo...mai mult te sperie! Cat despre calculat calorii,in fiecare zi,cantaresc alimentele, nu mananc dulciuri, zahar rafinat, ulei hidrogenat, am mese regulate.Eu inainte abuzam de dulciuri.Dar acum, nu suport nici sa le vad.
As dori sa imi cresc un pic masa musculara, nu masa de grasime, si de asta caut un nutritionist bun.
Recomand: nutritie sanatoasa + activitate fizica regulata (alergat, inot, etc.). Vezi si aici: https://www.bioplant.com.ro/blog/sanatate/nutritia-si-sanatatea
Ca sa cresti masa musculara trebuie sa te duci la sala sa mai tragi ceva de fiare, altfel nu prea ai cum. Muschiul se dezvolta daca-l pui la un efort suplimentar fata de miscare uzuala, ca asa se adapteaza la efortul ala.
Si sa mananci si proteine, ca din proteine e format muschiul, se baga cam 2-3 g proteina/Kg corp cand faci sala, dar proteine complete, nu din legume, fructe, ci din branza, lapte, carne, oua, lactate degresate.
Aici iti trebuie si un antrenor de sala ca sa-ti faca dieta necesara, ca nu e asa simplu aici, dar apeleaza si un alt nutritionist, nu conteaza care, vezi ce zice.
Si apoi da-i drumu la treaba.
Nu exista ca ai marit kcal si ai slabit, nu le-ai marit fara sa iti dai seama, pai daca tu eviti exact ce are kcal, e clar.
Nu e rau ca eviti, zic ca idee.
Cand abuzai de dulciuri precis nu erai asa slab, asa-i?
Si inca ceva, grasimea care se pune dar pana in limita greutatii normale, nu arata urat! Din contra, da o forma a corpului.
Asta daca nu ai formatul de ingrasare tip mar adica barbatesc, ca esti cam slab in rest, dar faci burta, ca atunci nu merge nici pana la greutatea ideala.
Eu am tip ingrasare tip para ca la femei si ma ingras uniform peste tot.
KNz9898 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
XxPANDAMANxX întreabă:
XxPANDAMANxX întreabă: