Pai gandeste ca in 1940 rusi au reusit sa tina un cap de caine cam o sapt numa din aprate. tu ce parere ai?
Eu cred ca nu va reusii. Astept de foarte mult timp, inca de anul trecut din septembrie de cand am aflat, si a cam trecut un an. Eu pur si simplu nu cred ca poate sa lege maduva spinarii cu lipiciul lui magic. E vorba de miliarde de nervi nanoscopici, nu exista un lipici miraculos care sa lege astfel de conexiuni, plus ca noul corp are alt ADN poate functia de miscare o are in partea opusa a maduvei spinarii, daca intelegi. Deci cel putin acum, cat si vreo cateva sute de ani incolo, o sa ne fie imposibil sa facem un transplant de cap.
Cum a spus si Francisc51 nu cred ca va reusi in viitorul apropiat.Transplantele efectuate de Sergio pana acum au fost efectuate pe animale, aparent reusind sa recapete anumite functii motorii dar in cele din urma murind si pe 2 cadavre.In plus cercetatorii sunt destul de sceptici si chiar daca a fi realizabil, au spus ca ar fi o soarta mai rea ca moartea.
Sansele sunt 50-50. Sunt sanse odata transplantat capul sa fie strain corpului si sa nu poata solicita anumite miscari datorita structurii. Si sunt sanse pentru cei tineri bolnavi sau paralizati pe viata.
Gandeste-te ca doctorii pot sa provoace cancer in soareci sa sa ii vindece, totusi nu avem un asemena remediu pentru oameni.Acum gandeste-te ca soarecii pe care a experimentat Sergio au murit, unul singur reusind sa traiasca pana la 30 de zile.
Fals. Chiar daca se gaseste un corp ideal, cu aceeasi structura, etc, sansele sunt extrem de mici. Daca erau sanse de 50% pana acum transplantul de cap era foarte popular.
Nu cred ca intelegi cum functioneaza conexiunile creierului cu maduva spinarii.
Vom vedea in viitorul apropiat. Medicina evolueaza treptat. Parerea mea este undeva la mijloc. Sanse sunt mici intr-adevar, dar la cum evolueaza unele chestii nu as spune ca, nu este imposibil peste ceva decenii.
Nu stiu daca va reusil dar cu siguranta este foarte riscant...ii tinem pumnii!
UPSsss întreabă: