Exista...
Antidepresive (multe antipsihotice, in general), medicatia in alergii, anticonceptionale, tratament hormonal, pentru tiroida etc. Cele de inima, pentru hipertensiune. Si probabil mai sunt...
N-am de ce sa-l stiu daca nu-s in breasla farmaciei si nici nu-s afectat de ele. Dar sunt convins ca poti gasi explicatii online, insa cred ca-s foarte greu de digerat, ai nevoie de niste fundamente pentru a intelege.
Cele mai multe probabil ca interfereaza cu metabolismul gludicelor, cu hormonii. De exemplu, antidepresivele umbla la serotonina, iar serotonina are un rol in reglarea greutatii, in metabolism. La cele de pentru hipertensivi, scade frecventa batailor inimii, iar asta inseamna un metabolism mai lent, deci si acumulare. Si-or mai fi alte explicatii, fii convins.
Faptul ca iti scade rata metabolica (ceea ce nici macar nu este adevarat in cazul majoritatii exemplelor tale) nu inseamna ca te ingrasi. Mananci mai putin si iti pastrezi greutatea actuala.
Pastilele nu ingrasa (nu au calorii), ci doar EFECTELE lor asupra organismului.
Asemenea pastile (care favorizeaza ingrasarea) sunt:
- complexele de vitamine (sunt catalizatori pentru arderea alimentelor si astfel se depun mai multe grasimi pe corp)
- preparatele hormonale (de exemplu: anticonceptionalele), care deregleaza unele functii a metabolismului)
- antidepresivele si calmantele (care incetinesc functiile de eliminare a surplusurilor de calorii din alimente (digestie incetinita)
Daca se iau asemenea pastile, trebuie tinut cont de aceste efecte de ingrasare si compensate cu miscari mai multe (umblat mai mult pe jos, drumetii, alergare, munca fizica, sport etc.).
Asta o spui asa....de dupa ureche? Sau ai ceva care sa-ti sprijine rationamentul? Studiu, statistica, ceva?
Ca daca dai un search dupa efecte secundare ingrasare la pastile, o sa gasesti sute si sute de articole.
Tu cu cine te contrazici? Cu mine sau cu stiinta?
In alta ordine, foamea este o senzatie declansata de cele mai multe ori din creier, urmare a anumitor interferente ale acestor pastile. De exemplu, daca iei diuretice si nu esti pe faza sa bei apa, corpul iti va da impresia ca ai nevoie de mancare, pentru ca el simte nevoia sa inlocuiasca ce se pierde prin diureza. Si vei avea tendinta sa mananci mai mult ca de obicei, fara sa fie o nevoie reala de nutrienti. Creierul confunda nevoile.
Apoi, daca mananci mult urmare a acestor perturbari (deci, nu mananci mai putin, asa cum zici tu mai sus!) dar ai metabolism mai lent, astea inseamna ca vei consuma mai greu la nivel celular ceea ce ingerezi si vei elimina mai greu reziduurile. Practic, vei inmagazina, vei face stocuri, inclusiv de grasime.
Magne B6, luate minim 3 luni.
https://www.drmax.ro/magne-b6-50-drajeuri-sanofi
Ca de altfel si anticonceptionalele (la femei), insa depinde mult de organism.
Nu am auzit niciodata de pastile care ingrasa... stiu ca doar mancarea ingrasa, nu pastilele!
Luci88 întreabă: