anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce pot pati daca mananc destul de des cartofi prajiti cu cascaval?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Okkultist a răspuns:

Buna ziua,

Cartoful este o leguma foarte sanatoasa, contindand multe vitamine.
Pentru as-i pastra propietatile este de preferat sa ii faceti la cuptor in coaja (copti) sau fierti, desi prin fierbere o buna parte din vitamine se pierd in apa si dureaza si cam mult.

La o portie sa zicem 3 cartofi medi se adauga o lingura de ulei de masline, maxim...doua...maxim!
Se poate adauga si putina baranza sau cascaval, adica 50 -100g...
Depinde de fiecare.

Cartofii prajiti, mai ales in mult ulei sunt nocivi pen\ntru sanatate, contin doar calori proaste.
Prin parajeala alimentul isi distruge din vitamine aproximativ 97%
Puteti trai mult cu acest,, regim" dar isi va spune cuvantul peste ceva timp.

•Cascavalul...
Desi este,, bogat" in colesterol rau, sa zicem ca se accepta, in cantitati moderate, adica una, doua maxim feli/zi, ce este mai mult dauneaza mai ales cu paine sau mai stiu eu ce.

Stilul de viata sanatos este foarte important pentru un om, personal am optat pentru. acesta.
Si va sugerez de asemenea.
Sa zicem ca in raport cu sportul si o alimentatie echilibrata (Putin din toate). puteti sa mancati o data/saptamana ce doriti, fara a exagera, sa zicem duminica.
Cum eu astazi de exemplu am mancat inghetata, si nu m-am mai atins de dulciuri de 5 luni.
Deci echilibru.

Cartofii prajiti cu cascaval sunt foarte nocivi pentru organism, mai ales ca cascavalul din comert (anumite sortimente) sunt niste prosti.
Cel mai bine va duceti in piata si luati un produs lactat ca branza si incercati cu aceia sau branza greceasca daca va place.

Daca ve-ti continua cu cascaval si cartofi prajiti se vor depune grasimi rele pe vasele de sange, ve-ti lua in greutate, va scadea starea de bine, stomacul va fi iritat din cauza substantelor nocive din prajit.
Nu mai zic ca s-a facut un stiudiu, persoanele care mananca des prajeli au un risc pana la 30% de a face cancer + o alimentatie defectuasa 15% si inca nu punem stresul samd.

Va sugerez sa renuntati, bineanteles fiecare trebuie sa-si trateze trupul precum un templu, respectandu-l sau nu, este alegerea ficaruia.

P.S Daca nu faceti sport si nu aveti o dieta bogata in proteine, cereale, fructe, legume, nu aveti voe sa mancati. Doar sa zicem ca o data/luna, maxim de doua ori cu indulegenta.

Sper ca v-am ajutat prin raspunsul meu, bineanteles asta in urma informatiilor prezentate de dvs.
Va doresc o zi frumoasa!

11 răspunsuri:
| Carla01 a răspuns:

Te îngraşi şi îţi creşte colesterolul, încercă să mănânci cel puţin odată la 2 luni laughing, măcar e bine că îi mănânci cu caşcaval şi nu cu altceva. FUNDĂ? :*

| Innsbruck a răspuns (pentru Carla01):

:o o data la doua luni?laughing de la un timp mananc de 2 -3 ori pe saptaman

| Carla01 a răspuns (pentru Innsbruck):

Wow laughing, nu e bine pentru organism, măcar la o lună, hai 3 săptămâni laughing

| IsJustAnIllusion a răspuns:

Cartofii prajiti nu sunt sanatosi. Insa cine poate renunta total la ei este un adevarat erou. O alta greseala este sa adaugi cascaval peste cartofii prajiti. Cascavalul contine de zece ori mai multe grasimi saturate decat pestele sau carnea de pui. Combinatia carbohidrati prajiti cu cascaval nu este deloc benefica organismului.
Pe scurt nu e asa de sanatos.

| i9000 a răspuns:

Raspuns: nu-ti fa griji, tot acolo vei ajunge indiferent de ce vei manca

| Innsbruck a răspuns (pentru AirănMeidăn):

Nu chiar, am aceeasi greutate si ma mentin chiar si fara sa vreau

| AirănMeidăn a răspuns (pentru Innsbruck):

ba da

| Georry a răspuns:

Mamacă si tu niste legume si fa-ti un abonament la sala big grin
Daca nu te poți abține de la cartofi prăjiți macar combinei cu niște legume NEPRAJITE!

| darrio2007 a răspuns:

Te ingrasi.Iar prajeala multa nu este buna la ficat.

| Maya06 a răspuns:

Cel mai probabil vei devenii obez/a la un momentdat.E acelasi lucru ca si la celelalte tari unde mananca paine prajita cu branza chedar sau cascaval. Poate ca acum nu se vede dar peste cativa ani vei mai adauga ceva la cartofii cu cascaval(ketcup, etc). Poti inlocuii cartofii cu telina la cuptor si condimente.E de n ori mai sanatos si aproape ca nu iti dai seama de diferenta gustului.Cauta reteta pe net.