Am fost treaz pe masa de operatie. Mi s-a facut rahianestezie, si de la mijloc in jos nu am mai simtit nimic. Simteam doar vag cum umbla cu ustensilele medicul in abdomenul meu. Mai dragut a fost ca la capul meu a fost o asistenta draguta care ma supraveghea. Aveam 22 de ani, si asta a insemnat mult ☺
Cred ca daca ar fi sa te trezesti intr-o operatie, ai urla de durere. Fupa ce ca vei fi fost taiat, faptul ca sr umbla in tine cu cine stie ce ustensile, ti-ar provoca o durere de nesuportat. Asa ca, e mai bine ca dormi cand esti operat.
Oricum, stai linistit, e o intreaga stiinta pe care medicii anestezisti o invata ca sa te adoarma, dozele necesare, substantele, timpul cit dureaza efectul, asa ca nu e loc de greseala.
Posibil. Situatia la nivel neuronal e foarte complexa, si e posibila si aceasta varianta. Ca si a unui prieten al tatalui meu, a baut pana chiar nu a mai stiut de el, dar de ajuns acasa a ajuns. Dimineata nu a mai stiut cum a ajuns, dar era acasa, si si-a adus aminte ca se imbatase. Interesant e ca nu si-a adus aminte nimic din drumul spre casa, dar era cu bicicleta, si dimineata bicicleta era acasa. Nu o fi mers pe ea, nu o fi mers prea drept, dar, in starea de semiinconstienta probabil, a ajuns si el, si a dus si bicicleta acasa. N-o sa stie niciodata cum. ☺
M-am trezit eu. Eram destul de ametit, eram curios ce se intampla, dar era un paravan in fata mea si nu am putut vedea nimic. Eram anesteziat, deci n-am simtit nimic. Mi-a spus o asistenta sa ma culc. Nu stiu daca mi-au mai dat vreo substanta sau nu, dar cert e ca am adormit la loc.
Mi-a povestit cineva ca s-a trezit in timpul operatiei. Nu simtea durere dar era constienta. Nu stiu cum. Si s-a vazut in oglinda aia mare. A inceput sa-i ia la intrebari pe medici: ala ce este (din corpul ei), dar alaturi, si cand, si ce, si cum? La un moment dat i s-a rupt filmul. Cand s-a trezit, medicul i-a spus: Doamna, ne-am distrat bine cu dumneavoastra, dar a trebuit sa va adormim la loc pentru ca ne deranjati in timpul operatiei.
Depinde de la om la om. Unii mai slabi de inger se sperie.
Nu e posibil așa ceva, si totusi dacă ar fi să fie ai rămâne întins ca o legumă fără să poți vb
Eu m-am trezit când am fost operat la inima. M-au anesteziat cu o doza prea mica de ser. Eram efectiv plin de sânge pe corp. După mi s-a tăiat firul. Iar...