anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce s~ar intampla daca te-ai trezi in timpul unei operatii?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
16 răspunsuri:
| Sofer a răspuns:

As fugi de pe masa de operație.

| laSoledad a răspuns (pentru Sofer):

Nu ai mai putea fugi.

| ValentinGabi a răspuns:

Nu e posibil așa ceva, si totusi dacă ar fi să fie ai rămâne întins ca o legumă fără să poți vb

| Frank51 a răspuns:

Ai adormi inapoi instant.

| LPCTSTR a răspuns:

Nimic special, eventual ai simti durere, ca doar ce-ai fost anesteziat.

| gabicoo a răspuns:

Stai liniștit! Si ce dacă te trezești! Au băetzii un ciocan la îndemână!
laughing

| Elelei a răspuns:

Mi-a povestit cineva ca s-a trezit in timpul operatiei. Nu simtea durere dar era constienta. Nu stiu cum. Si s-a vazut in oglinda aia mare. A inceput sa-i ia la intrebari pe medici: ala ce este (din corpul ei), dar alaturi, si cand, si ce, si cum? La un moment dat i s-a rupt filmul. Cand s-a trezit, medicul i-a spus: Doamna, ne-am distrat bine cu dumneavoastra, dar a trebuit sa va adormim la loc pentru ca ne deranjati in timpul operatiei.
Depinde de la om la om. Unii mai slabi de inger se sperie.

| cristi202 a răspuns:

Am fost treaz pe masa de operatie. Mi s-a facut rahianestezie, si de la mijloc in jos nu am mai simtit nimic. Simteam doar vag cum umbla cu ustensilele medicul in abdomenul meu. Mai dragut a fost ca la capul meu a fost o asistenta draguta care ma supraveghea. Aveam 22 de ani, si asta a insemnat mult ☺

Cred ca daca ar fi sa te trezesti intr-o operatie, ai urla de durere. Fupa ce ca vei fi fost taiat, faptul ca sr umbla in tine cu cine stie ce ustensile, ti-ar provoca o durere de nesuportat. Asa ca, e mai bine ca dormi cand esti operat.
Oricum, stai linistit, e o intreaga stiinta pe care medicii anestezisti o invata ca sa te adoarma, dozele necesare, substantele, timpul cit dureaza efectul, asa ca nu e loc de greseala.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cum a zis CookieDog, simti durere, crapi de durere, dar nu poti zice nimic deoarece nu s-au trezit si muschii si nici glandele salivare, gura iti este perfect uscata.

| Cosmin483 a răspuns:

Eu m-am trezit când am fost operat la inima. M-au anesteziat cu o doza prea mica de ser. Eram efectiv plin de sânge pe corp. După mi s-a tăiat firul. Iar...

| aXy99 a răspuns:

M-am trezit eu. Eram destul de ametit, eram curios ce se intampla, dar era un paravan in fata mea si nu am putut vedea nimic. Eram anesteziat, deci n-am simtit nimic. Mi-a spus o asistenta sa ma culc. Nu stiu daca mi-au mai dat vreo substanta sau nu, dar cert e ca am adormit la loc.

| aXy99 a răspuns (pentru ValentinGabi):

Am patit eu...

| aXy99 a răspuns (pentru cristi202):

Daca te trezesti, nu inseamna ca anestezia nu isi mai face efectul. Probabil n-ai simti nimic.

| cristi202 a răspuns (pentru aXy99):

Posibil. Situatia la nivel neuronal e foarte complexa, si e posibila si aceasta varianta. Ca si a unui prieten al tatalui meu, a baut pana chiar nu a mai stiut de el, dar de ajuns acasa a ajuns. Dimineata nu a mai stiut cum a ajuns, dar era acasa, si si-a adus aminte ca se imbatase. Interesant e ca nu si-a adus aminte nimic din drumul spre casa, dar era cu bicicleta, si dimineata bicicleta era acasa. Nu o fi mers pe ea, nu o fi mers prea drept, dar, in starea de semiinconstienta probabil, a ajuns si el, si a dus si bicicleta acasa. N-o sa stie niciodata cum. ☺

| aXy99 a răspuns (pentru cristi202):

E o diferenta intre anestezie si betie. Se stie ca alcoolul reduce semnificativ capacitatea creierului de a produce amintiri, de aceea nu iti mai aduci aminte prea multe.