| AlexGabara a întrebat:

Ce sa fac daca am 16 ani și doar 1.43 înălțime? Toți spun că mă dezvolt mai greu dar deja mi se pare exagerat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| led10 a răspuns:

Fa baschet sau inot, ajuta la cresterea in inaltime, mai ales baschetul

| IL0VEDINER0 a răspuns:

Sa mergi la un Kinetoterapeut.Probabil nu ai facut prea mult sport la viata ta si te dezvolti mai greu. Poti face gimnastica madicala care este foarte buna

| wildthing a răspuns:

Bagajul genetic nu prea il poti invinge, dar poate reusesti sa castigi cativa centimetri daca "te intinzi" macar o data pe zi. Ce vreau sa spun prin "a te intinde"? De exemplu, ai putea sa stai atarnat de o bara (cu corpul relaxat, iar picioarele sa nu atinga solul) cel putin o data pe zi sau ori de cate ori ai ocazia, cat de mult iti rezista muschii antebratelor. Nu pretind ca e o metoda verificata stiintific, dar cred ca a functionat in cazul meu. Sunt semnificativ mai inalt decat parintii mei.

| darrio2007 a răspuns:

Mai ai de crescut. Abia ai 16 ani.

| alina2k18 a răspuns:

Parintii ce inaltime au?
Du-te la medicul endocrinolog sa vezi daca nu ai o deficienta de crestere.
Pentru a vedea daca mai esti in perioada de crestere e suficienta o radiografie la genunchi.

| Violleta2022 a răspuns:

Sa pui mana serios sa manaci, fiindca doar mancarea sanataosa si diversificata iti stmuleaza hormonii de crestere, altfle ramai mic.
Atentie, baietii cresc pana la 18-20 de ani si daca nu pui mana AZI sa schimbi situatia, hranindu-te normal si sanatos, nu vei creste prea mult in inaltime.