| SimonaBbz a întrebat:

Ce să fac dacă mi s-a umflat gingia și mă doare măseaua?
Zilele trecute am "tras curent" la urechea stânga și m-a durut măseaua din stânga, iar acum mi-a trecut și mă doare în dreapta straight face
Am sunat la dentiști și mă pot programa doar după câteva zile. Și nu pot dormi noaptea de durere
Voi ce faceți în caz de dureri de dinti/măsele?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

De la "curent" NU ţi se umflă gingia!

Cel mai probabil, ai un abces dentar ( puroi la o măsea/dinte ) şi NU-l poţi trata "acasă".
Cel mult, poţi să-ţi pui o compresă cu apă rece pe maxilar ( în exterior, pe faţă ) în zona unde este inflamaţia/abcesul.

TREBUIE să mergi la medicul stomatolog pentru a vedea care este motivul acelui abces : eventual, o să-ţi facă un drenaj ( ca să aibă pe unde se scurge puroiul ) şi o să-ţi prescrie un antibiotic adecvat!

Toate cele bune!

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns (pentru bursuc001):

Până atunci, pentru a atenua temporar aceste dureri, poţi să foloseşti ( cu respectarea Prospectului ) unul dintre următoarele medicamente : Ketorol/Ketonal, Algocalmin/Algozon, Nurofen ( simplu sau forte ), Ibuprofen 400/Markofen, Ibuprofen 600 ( dacă durerile sunt foarte puternice ), etc.

Totuşi, dacă ai puroi, atunci efectul calmant va fi mai redus sad