| Maui a întrebat:

Ce se intampla cu organismul cand e epuizat? De ce reflexele se slabesc, auzul devine mai sensibil si puterea de concentrare scade?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Araia a răspuns:

Cand corpul este obosit, impulsurile nervoase nu se mai trimit suficient de repede. Transmiterea inpulsurilor nervoase depinde de viteza cu care se deschid/inchid pompele de Na+/K+. Pompele astea au evident nevoie de energie, care e stocata in corp sub forma de ATP. Cand nivelul ATP-ului scade, pompele functioneaza mai incet, impulsul nervos se transmite mai greu. De aceea reflexele apar ca fiind slabite. Se produc, dar cu intarziere.

9 răspunsuri:
| Darcos a răspuns:

Nu cumva ai raspuns singura...Ca organismul este epuizat.

In detaliu eu nu am experienta in asa ceva laughing

| Maui explică (pentru Darcos):

Da, dar ce se intampla cu matele laughing

| Darcos a răspuns (pentru Maui):

De unde sa stiu eu?

Pai asta ziceam eu, ca ai zis ca poate mi-am dat singura raspunsul.

Pe aproape, mersi oricum. Eu ma refer la inima si creier in mare parte. De exemplu ce se intampla cu creierul, de omul nu se mai poate concentra bine, ce se intampla cu sistemul nervos central...
Nu ma pricep la astea big grin

| ateuNEGATIV a răspuns:

Sal,totul depinde de cum epuizezi organismul depinde de fiecare individ creierul sa obosit de aia se intampla tot ce ai scris acolo

| CreepyCrow a răspuns:

Deoarece un anumit organ este foarte solicitat, de ex. daca alergi f mult obosesti, deoarece ti-ai solicitat mult picioarelebig grin

| harciog a răspuns:

Se intimpla domnisoara, in primul rind, pierderea calciului lactic din organism, deshidratarea prin pierderea apei si a unor minerale, lucruri care duc la o insuficienta functionare a unor organe.

Întrebări similare