| mihaela_1693 a întrebat:

Ce se intampla daca faci sex cand iei antibiotice?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca iei anticonceptionale, antibioticele scad actiunea contraceptiva si este nevoie sa asociezi o alta metoda de contraceptie (de preferat prezervativ), metoda care se utilizeaza din prima zi de antibiotice pana la menstra urmatoare (chiar daca termini antibioticele inainte).
Daca nu iei anticonceptionale si vrei sa ramai insarcinata, iti recomand sa nu o faci in perioada in care iei antibiotice. Sunt putine antibiotice permise in sarcina si mai toate sunt de evitat in primul trimestru de sarcina.

6 răspunsuri:
| gabelu a răspuns:

nimic

pupimik
| pupimik a răspuns:

Nimic. N`are legatura una cu alta.Cand iei antibiotice doar alcoolul este interzis.

| devine a răspuns:

nu antibioticele scad efectul anticonceptionalelor ci invers. dar oricum nu e asa o amre problema, singura problema sa zicem, e ca asocierea dintre cele doua, poate determina aparitia unei candidoze, si atunci se recomanda sa iei si niste Nistatin suplimentar. dar in rest, nu se intampla nimic

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In afara unei eventuale candidoze (probabilitatea depinde de mai multi factori), nu se intampla nimic;
Dar daca iei antibiotice pentru gripa, exista riscul ca si partenerul sa se molipseasca, dar pentru tine e de bine: toata lumea a auzit de "aspirina saracului"winking

| crazycrazymeme a răspuns (pentru Brigaela):

Am o problema asemanatoare am o infectie urinara de ieri aparuta a 2-a oara si am facut sex acum 3 zile neprotejat. sunt paranoica daca mai astept 5 zile si apoi iau antibioticul sau nu exista sansa unei sarcini big grin?

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru crazycrazymeme):

Imi cer iertare ca raspund tarziu, am fost plecata la o conferinat, fara acces la net. Poti lua antibiotic la nevoie, si te protejezi abia din momentul in care incepi sa-l iei

Întrebări similare