| paraciosul a întrebat:

Ce se intampla daca mananc zahar gelifiant?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| Catrice a răspuns:

Te gelifiezi și ajungi ca aia din borcanul cu formol din laboratorul de biologiehee hee

| iulianr a răspuns:

Cel mai probabil nimic grav. Avand in vedere ca e folosit in alimente, nu are de ce sa aiba vreun efect negativ asupra ta. Din cate tin minte, zaharul gelifiant are ca ingredient principal pectina, care se gaseste in foarte multe fructe si legume in mod natural.

| iulianr a răspuns (pentru iulianr):

Si ca sa se gelifieze, treuie sa il fierbi, iar sucul gastric sigur il dizolva imediat.

| gabicoo a răspuns:

Consumat în exces: Diabet!

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

S-ar putea să te constipi.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Faci diabet100%

| darrio2007 a răspuns:

Daca mananci multisor, posibil sa te constipi la stomac.

| bookofknowledge a răspuns:

Zaharul e periculos, pe motiv ca, contine fructoza, fructoza creste riscul de obezitate, cauza: se transforma foarte usor in lipide, deci creste insulinorezistenta(mai multa grasime, mai multa insulinorezistenta, la un moment dat pancreasul nu face fata si incepe diabetul), la tip 2, cam 80 90 la suta sunt obezi sau supraponderali, zaharul ingrasa, alimente ce contin fructoza in cantitate mare nu sunt bune.

| bookofknowledge a răspuns:

Multumesc, am uitat sa scriu la suta. Si erau si supraponderali inclusi in acel procent. Am modificat greselile. Citind comentariul tau mi am vazut greselile.

| bookofknowledge a răspuns:

Da mai e o problema care am uitat sa o explic, orice glucid simplu, se absearbe rapid, creste rapid spike ul de insulina, si organismul o metabolizeaza prea repede, ceea ce face sa ramana pentru o perioada insulina care zice da mi si mie de mancare, si astfel zaharul da o senzatie de foame, chestia este ca unele produse au si fibre ceea ce fac glucidele sa fie folosite pe un interval mai lung (de aceea fructele sunt mai sanatoase, decat sa bem un suc ), apropo sucurile si zaharul se absorb foarte rapid, glucide ce se absorb mai incet se gasesc in paine, pizza, etc. care contin glucide complexe: cum e amidonul, produsele care contin lipide si proteine.
Si cam de asta dupa ce cineva intra in coma hipoglicemica, se cam da glucide cu absorbtie rapida:sucuri si zahar.
Dupa ce se trezeste i se mai da si un sandwich, o ciocolata(ciocolata este cam intre rapid si lent, si s ar da ma9i degraba un sandwich sau pizza), o pizza, etc.

Aceea senzatie de foame il face pe om sa manace in plus, si sa depuna calorii, ceea ce creste riscul de diabet.
Al doilea mod in care zaharul creste obezitatea.E un motiv pentru care desertul se mananca dupa masa, sa ne ajute restul alimentelor cu acel spike de insulina, sa nu ne fie foame din nou si sa nu punem asa de usor in greutate.

| Pensi1 a răspuns:

Vrei să faci diabet?