Nu se intampla nimic, te simti mai fresh.
Oamenii se spala pe cap cu apa rece de cand lumea si pamantul, mai ales in zonele unde apa calda nu prea exista.
In armata, cel putin in trecut nu aveai apa calda.
Nu te lua dupa Trixt3r! 1. Daca este rece apa risti sa faci meningita. Am cunoscut multe cazuri in care s-a intamplat asta. 2. Parul nu se spala ca lumea cu apa rece. 3. In armata fiecare soldat facea baie saptamanal cu apa calda. Daca vroia sa se spele pe cap si in cursul saptamanii avea fierbatoare electrice cu care isi incalzeau apa. Ti-o spun sigur ca am 27 de ani de armata. 4. De cand s-a descoperit focul si vasul de lut, cel putin iarna, oamenii si-au incalzit apa. Vara o puneau la soare.
Nu se intampla nimic, nu exista patesti sau nu patesti, exista DEPINDE de ce intelegi tu apa rece. Poti sa cresti treptat de la apa calda la rece, 3-4 minute de dus cu apa rece fac in fiecare zi si nu am patit nimic, dorm cu capul ud cu geamul deschis, ies afara cu capul un si nu patesc nimic. Nu vorbesc doar de vara, ci si acum la -7 grade.
Apa rece iti ajuta scalpul si parul.
De unde ai luat informatiile? https://skinkraft.com/......-hair-wash
Redau: "De îndată ce intri în duș, clătirea și spălarea părului cu apă fierbinte este un prim pas grozav, urmat de o clătire cu apă rece. Apa fierbinte deschide cuticula părului, ceea ce ajută șamponul și balsamul să facă o treabă mai bună asupra părului tău. Și acolo se termină beneficiile.
Doriți să treceți la apă rece atunci când clătiți produsul de pe păr. Apa rece este bună pentru păr, deoarece etanșează cuticula înapoi și blochează umezeala din balsam. Acest lucru lasă părul să arate extra hidratat, fără încrețire și strălucitor.".
Deci clatirea merge cu apa rece. Spalarea se face cu apa calda. Nu recomand, insa, nimanui sa faca alternata rece cald. Am experienta de viata foarte mare. Adica, dupa o vorba in colectivul in care am lucrat, am atatea concedii si vacante cati ani de viata au altii.
Surse diferite
https://vedix.com/......-hair-wash
https://www.sfatulmedicului.ro/......atii_13430
Eu cunosc persoane care se spala pe cap doar cu apa rece si n-au patit nimic, nu zic ca nu exista exceptii.
Si da, in armata, la pompieri, faceam dus doar cu apa rece.
Asta cu armata n-o mai cred! Am trecut prin diferite garnizoane. Pana si la depozite aveau dusuri.
Cat despre apa rece uite ce spune un medic:
"Utilizarea regulată sau frecventă a apei cu o temperatură sub 20 de grade poate duce la o mulțime de consecințe neplăcute:
Cădere, secțiune, slăbiciune a firelor. Când este expus la frig pe scalp, există o constricție puternică a vaselor de sânge. Prin urmare, furnizarea de rădăcini de încuietori cu oxigen și nutrienți, vitamine se înrăutățește. Ca rezultat, bulbii sunt slăbiți și densitatea părului scade, iar calitatea acestora scade.
Fuzionate, fire murdare. În apă rece, aproape nici un ulei de piele se dizolvă, deci este extrem de dificil să spălați temeinic și bine buclele în apă rece, conțin șampon și particule de praf, cântare de epidermă moartă.
Matreata si seborrhea. Având în vedere punctul anterior, scalpul va fi constant contaminat, ceea ce este ideal pentru reproducerea ciupercilor și a diverselor bacterii care se hrănesc cu epiteliul.
Afecțiuni respiratorii acute, hipotermie. Fără pregătire preliminară, chiar și "moluștele" parțiale pot duce la o răceală, complicații care uneori devin patologii periculoase.
Dureri de cap. Rece este cauza principală a spasmului vaselor de sânge și deteriorarea terminațiilor nervoase care pătrund în straturile superioare ale pielii. Simptomele lor sunt atacuri acute, dureri de cap presante, episoade de migrena.".
A! Si inca ceva: mergeam cu soldatii la munci agricole. Eram obligati de lege sa-i ducem saptamanal la o baie comunala. In unele ferme am facut noi dusuri improvizate cu incalzire solara, din cisternele lor. Cu toate astea medicul unitatii ne-a atentionat sa nu indraznim sa nu-i ducem la baia comunala.
In primul rand tragem concluzia aiurea ca intrebarea era despre ce se intampla daca te speli pe cap doar cu apa rece timp de 1 an, dar nu cred ca asta era intrebarea.
In al-2-lea rand, fiecare organism reactioneaza diferit. Dar o lasam pe asta sa fie ca tine. Scuze ca mi-am permis sa ma contrazic.
Cum a spus Salontanul, daca nu esti obisnuit, risti sa faci meningita, asta e o chestie ABSOLUTA, iar exemple de gen armata sunt total pe dinafara, din doua motive
2. in nici un caz armata nu vrea soldati bolnavi pe care sa ii trateze din banii lor
1. IN NICI UN CAZ nu poti sa generalizezi cat de bine suporta apa rece, niste oameni TINERI si care sunt in varful conditiei fizice, si al stress-ului la care sunt supusi ca sa devina cat mai puternici, cu sedentarul care sunt eu, care nu am mai facut sport de ani buni si care am sanse 99.99% sa fac meningita, daca ma apuca nebunia sa imi dau cu apa rece in cap
fabi14 întreabă:
alexandruanghel întreabă: