Depinde de la psiholog la psiholog pentru ca is mai multe tehnici pe care le poate folosi si ce face unul nu face altul. De exemplu pentru experienta ta sunt unii care folosesc stimulare adversativa si sustin ca daca te enerveaza si te contrazic mintea ta va realiza mai usor ce e gresit si se vor corecta problemele mai rapid. Alti de pot lasa sa vorbesti singur ore intregi si doar dau din cap, si dau niste sfaturi la final.
Probabil te-ai dus la unu nașpa sau a făcut asta cu-n anume scop. Nu o să mă apuc să-l judec pe omu ăla după ce zici tu că e foarte posibil să fie o realitate diferită
Mai bine rezolv eu singur nebunia din capul meu decat sa las pe altul' sa imi dicteze ce e de facut.
Ne-am obisnuit sa-i lasam pe altii sa ne dicteze soarta,ca e Netti de la horoscop,ca e psihologu,ca e preotu,ca e politicianu roman care mananca fripturi si arunca oasele la oamenii de rand,ca e prietenul in care ai cea mai mare incredere si te vorbeste pe la spate sau te fura,aceeasi chestie.
Imi e scarba de oameni,nu de toti,dau si de caractere ok din cand in cand,dar m-am saturat de viata si ma lupt cu mine zi de zi si niciodata nu castig. Poate sunt prea lenes,poate sunt prea rau, poate ar trebui sa ma concentrez pe lucruri constructive dar e asa greu cand nimeni nu iti ofera o sansa si intri intr-o depresie care e ca un labirint din care nu mai poti sa iesi.
Pana si phihologul tot om e, de unde stiu eu ca nu ii vin idei sa faca experimente pe mintea mea fragila? nu stiu, trebuie sa am incredere si sincer de ceva timp mi-am pierdut increderea in oameni. Poate sunt paranoic, poate sunt bolnav dar sincer de ceva ani e intuneric in mintea mea si cred ca multi se confrunta cu asta si nu mai gasesc iesirea. Vreau sa trecem peste virusul asta, dar tare ma tem ca apar alte probleme, mereu e cineva sau ceva care ne pune piedici.Sunt secat de energie,pierd zile incercand sa imi amintesc cine sunt si ce sa fac cu viata mea sa ii gasesc un rost,dar starile astea vin si pleaca, mereu a fost asa, nu exista nici depresie, e doar un termen inventat de oameni care vor sa-ti puna o eticheta.
Ma consuma frica, am uitat ce inseamna sa traiesc viata, acum nici din casa nu prea avem voie sa iesim, ce e de facut? Cat mai avem de indurat? Asteptam decizii si ordonante de la oameni care fac rau si vorbesc bine.Imi vine sa vomit cand ii vad la televizor.O sa ies sa fac o plimbare pe lac ca deja ma doare capul. Aveti grija de voi, oriunde ati fi si cu orice v-ati ocupa.
Era o tipa si era foarte grabita pentru ca urma sa plece din acea clinica, deci na, pana la urma am prins un moment urat.
O sa caut pana gasesc pe cineva cu care pot sa vorbesc
Tocmai asta e motivul pentru care e nevoie de suport, nu poti reusi totul singur. Daca gasesti un pisholog bun sunt convins ca te vei simti mai bine pe termen lung.
Dacă nu ai fost satisfăcută nu e timpul să începi să îți faci stereotipuri că toți psihologi sunt la fel. Poți apela la mai multe clinici la mai mulți psihologi până dai de unul care crezi că e peroana potrivită.
Decât să îți rezolvi singur probelma și să te îneci în gânduri amare cu orele si să nu rezolvi nimic mai rău îți faci, mai degrabă apelezi la ajutor specializat. Dacă nu ți a plăcut de primul psiholog încerca altul sunt mii sute iar părerile sunt diferite apelează la alți până dai de unu care crezi că e un bun doctor pentru sufletul tau și îți poate da niște sfaturi potrivite și te poți descărca și rezolva traumele
Cu plăcere m-am luat după nume si ziceam că e ceva așa mai girly și am gen stea luminoasă, inima strălucitoare etc... sorry?
Când te duci la un psiholog prima dată e bine să vezi parerile și celorlalte persoane care i-au făcut o vizită ca să știi la ce să te aștepţi. Plus de asta există psihologi care păstrează legătura cu clienţii și dincolo de cabinet, fără bani, prin mesaje. Cam puţini ce-i drept. Sunt două tipuri de psihologi cei care o fac doar pentru bani, aruncă vina pe tine că ești vinovat tu de ce ţi se intâmplă, ca să treacă repede ora de consiliere, si alţii cu care legi prietenii pe viaţă, știu cum sa îţi pătrundă în suflet si dacă ai fi ultimul antisocial, astfel incât să le zici tot și să știe cum să te facă să îţi rezolvi problemele. Aceștia nu o fac pentru bani, ci ca sa ajute oamenii. Psihologii buni sunt cei care si-au ales meseria atunci când au trecut prin ceva greu în viaţă, numai așa si-ar putea ajuta pacienţii și ar putea înţelege prin ce trec aceștia. Dat fiind faptul că la ei majoritatea oamenilor care vin au trecut prin ceva greu.
Ei spun la tine doar ce vad si aud ca le zici. Ei incearca doar sa te faca sa conștientizezi, Nu sa ti "reproșeze". Tu ai o problema cu încrederea în sine și de aia crezi ca nimeni nu te poate ajuta. Ba Da, te pot ajuta sa te ajuți. Asta e scopul psihologului. Sa te ajute sa te vindeci singur/singura.
1. afla ce problema ai
2. te evalueaza prin intrebari tintite spre problema ta
3. te ajuta in functie de caz
tine minte ca e psiholog nu psihiatru, adica e un "influencer" cu scoala, nu un doctor, nu poate prescrie medicamente, dar TOTUSI te poate ajuta serios cand ai o problema nasoala
În fiecare domeniu există tot felul de uscături. Încearcă mai mulți, pentru că până la urmă și psihologul e om, și între voi trebuie să existe un fel de compatibilitate. Din ce am vorbit eu cu persoane care au fost la psiholog: ba i-a lăsat numai pe ei să vorbească și abia din ora a doua au început să discute amândoi, ba prima oră au făcut teste de personalitate și tot felul de exerciții, ba le-au pus 100 de întrebări etc. Fiecare are abordarea lui. Important e să nu renunți la ideea cu psihologul, până la urmă dacă am reuși singuri să ne rezolvăm unele probleme, n-am mai ajunge acolo. Nu le știm pe toate, e bine să avem contact cu o persoană care poate vedea lucrurile din afară. Eventual, la următorul psiholog, ai putea să-i spui de la început care crezi tu că sunt nevoile tale, de exemplu că vrei să fii ascultat mai întâi de toate.