Pai poți să resetezi timpul de dormit stand o noapte nedormita că apoi sa tragi de tine și să te pui in pat fix la ora la care dorești. Daca nu merge prima zi, a doua zi o să meargă sigur.
Mai este o metoda, sa vin sa dorm la tine și te ajut sa meditezi că sa adormi. Glumesc :p
Ai probleme depresive? sau doar din comoditate si lipsa unei activitati adormi asa tarziu?
aceasta ar fi un punct de plecare!
daca este vorba de o depresie recomand vizita la un medic
daca este doar o dereglare de somn datorata lipsei activitatii fizice, comoditatii, statului prea mult la tv seara etc
recomand sa faci astfel sa iti iei ca reper ora 23:30 cand te asezi in pat si incerci sa dormi, sa stingi toate sursele de lumina puternice, inchizi tv, laptop/PC, telefon, lumini de veghe etc
Iei un supliment ce are melatonina precum acesta https://www.springfarma.com/....../zzz30.png
acest supliment are o eficienta mai mare decat produsele tip pastila, de ce? fiind jeleu este asimilat mult mai repede de catre organism si isi face efectul in maxim 30 de minute
daca este o insomnie ca urmare a depresiei/anxietatii, trebuie tratata cauza nu simptomele!
Salut, am avut si eu problema asta, daca stai degeaba si nu consumi energia dormi tarziu., incearca sa ti ocupi timpul cu ceva treaba fizica sau sa faci sport ca sa se mai duca din energie, daca nu merge stai ne dormit 2 zile gen azi e luni ora 11 12 ziua sau cand te trezești tu, stai pana marți la ora 10 11 noaptea si atunci te pui la somn, si iti revii la normal, ( daca stai 2 zile ne dormit incearca sa mananci bine, sa bei multa apa, si baga un plic de magne vie)
Fa sport, practica sex cât de mult poți, zilnic dacă e! Da la sapa, sparge lemne fa ceva sa te epuizezi psihic și fizic, orice!
Pana la 00:00 e indicat sa dormi, atunci se eliberează natural de către creier melatonina, acest hormon te ajuta mult și împotriva stresului implicit sa nu te mai trezești mai obosita decât atunci când te-ai pus sa dormi la 4 dimineața! Poți dezvolta probleme psihice cu timpul, mai ales dacă ești izolata, stai între 4 pereți poți sa innebuneti la un moment dat sa nu mai fii lucid.
Tu cam ai o predispoziție sa dezvolți probleme psihice, ma gândesc ca ești și introvertita ceea ce e mai nasol ca nu prea știi sa te exteriorizezi decât online, dar în online nu te va ajuta sa fii sănătoasă psihic!
Eu zic, în loc sa stai mult pe net mai bine ieși des afara, mai ales ca o sa vina caldura sa ieși la ștranduri, în natura.
Și eu am dezvoltat o anxietate horror din cauza ca m-am închis în mine și izolat.
Cauta sa te culci cu cate 10-15 minute mai devreme la fiecare 2-3 zile pana cand ajungi la o ora rezonabila.Bafta.