Mergi la psiholog, comunica, socializeaza, spera si creazati un tel dupa care sa te ghidezi si care sa iti fie punctul unde vrei sa ajungi
Sa iasa afara, sa ia contact cu lumea. Sa vorbeasca orice cu vanzatoarea, cu vecinul din autobuz, cu cel de la semafor, numai sa nu se izoleze.
Nu exista. Toti o sa iti spuna doar vorbe rasuflate ca "Be strong" sau "Fii pozitiv" si chestii de astea.
Daca nu iti poti controla depresia, mergi la un psiholog, te poate ajuta enorm.
Altfel, dintr-o deprsie habituala, controlabila, pe mine m-au scos munca si invatatura, practic am muncit si am invatat toata ziua, pana la epuizare, vreo 8 luni si, intr-o zi, mi-am dat seama ca mi-e bine si ma vindec. Dar subliniez: era mai mult o nevroză, nu era o depresie majora.
Prieteni, socializare, plimbare, cura de 14 zile la Baile "1 Mai" sau "Felix", inlocuirea gandurilor negative cu cele pozitive, putine droguri (cafea, tutun, alcool), magneziu tablete efervescente, chef de viata, somn suficient!
De multe ori depresia e asociata cu Singurătatea. Înconjoară-te de prieteni, de oameni dragi și nu te vei mai gândi la depresie, nu mai sta singur.
Nu trebuie sa fii salty pentru ca mi-am spus parerea. De exemplu daca mergi la vanat, nu e mare lucru, e un singur specimen, rasa tot o sa prospere. Nu numai ca rasa umana va prospera, prin 2050 vom fi cam 9 bilione deci chair crezi ca o moarte neinsemnata o sa afecteze pe cineva?
"Suntem oameni si suntem comuni". Tie ti-ar convine sa mori sau sa te omoare cineva ars pe rug
Daca mi-ar conveni sa mor? O sa mor intr-o zi deci presupun ca da. Iar cu arsul pe rug, adica executarea asta e alta treaba pentru ca e ceva ce tu nu poti controla, si este controlat de alte mii de persoane si tu, ca un singur individ nu ai nimic de spus in acea situatie. Daca te referi la crima, atunci daca cineva ma ucide cu un cutit/o arma atunci sunt ok cu asta, este vina mea ca am fost prea slaba ca sa ma protejez. Asa functioneaza. Daca cineva vrea sa se sinucida din cauza unei depresii atunci ar trebui sa o faca, e patetic.
Rolul nostru social este sa-i ajutam pe cei pierduti, daca nu-ti doresti sa ajuti persoanele de pe acest site te-as ruga sa nu mai raspunzi in bataie de joc.
Mergi la un psiholog pentru ajutor specializat, incearca sa te relaxezi si sa faci activitati care iti fac placere. Mai poti lua suplimente alimentare precum Glisepan.
Doar pentru ca nu imi impartasesti parerea nu e bataie de joc. Nu ai nicio datorie sociala, fie ca traieste sau nu, pe tine nu te afecteaza cu absolut nimic. Asta este decat o deprindere morala inutila ca un fel de 'daca as fi fost in locul lui...'
Nu trebuie sa fii asa de triggered. Nu e o intrebare ce priveste o stiinta exacta, nu exista un raspuns corect, asa ca nu poate fi 'eronat'.
Bate-ti tu joc de bietul om, daca puneam eu intrebarea imi raspundeati la fel, daca o puneai tu oare mai acceptai aceste raspunsuri mefistofelice? mai vrei argumente?
Consultatie psihiatrica, psihoterapie, sport, miscare in aer liber, alimentatie sanatoasa, minim 8 ore de somn pe noapte, implicarea in activitati placute lui/ei.
AvalohAlyn întreabă: