| samiradeea a întrebat:

Ce stare ai cand esti in coma?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Artemisia a răspuns:

Buna.
Nu am fost niciodata in coma, dar am sa incerc sa iti explic.
Cand esti in coma este ca si cand ai dormi.Pentru tine o noapte de somn dureaza foarte putin.Cam 5 min.Dar de fapt tu ai dormit 8 ore sau poate mai mult.
Timpul trece repede cand dormi sau cand esti inconstient.
Asa e si cu coma. Dureaza pentru victima cam 3 min dar poate in realitate dureaza ani de zile.
Coma poate fi scurta. Poate ajunge de la cateva ore la cativa ani.
In unele cazuri persoanele pot auzi, pot recunoaste vocile din jurul lor, dar nu pot sa raspunda.
Sunt multe cazuri diferite.
Coma este cel mai grav caz de inconstienta.
Persoana nu poate manca este tinuta in viata prin perfuzie.

24 răspunsuri:
| Bibuşca a răspuns:

Buna!
N-ai nici o stare.Cand este in coma esti mort.
Pa, pa!

| nykymyky a răspuns:

Stare de coma.adica dormi si nu te trezesti

| nykymyky a răspuns:

Stare de coma.adica dormi si nu te trezesti funda

| tusha a răspuns:

Ceva intre somn si halucinatie

| Tera a răspuns:

Este o stare de inconstienta, cred ca este ca atunci cand dormi, nu simti nimic.

| Tera a răspuns:

Este o stare de inconstienta , cred ca este ca atunci cand dormi , nu simti nimic .

| mgtow a răspuns:

Nu vezi aproape nimic esti in nori mai deschizi si inchizi ochii cateodata auzi o voce ca un fel de melodie (depinde ce coma e) ca eu odata am fost in coma alcoolica si auzeam cum vorbea medicul de urgente pe acolo dar daca esti in coma cand te operezi e diferit ramai cu ochii inchisi ca si cum ai dormi si cand te trezesti dupa operatie te doare putin capul.

| GreenJoker a răspuns:

Cum in ce stare esti?"coma"inseamna somn total.nu simti nimic nu esti constient, adica dormi...nu ai nicio stare.

| agent00o a răspuns:

Pai nu te mai tin in vita de cat aparatele, deci esti ca si mort...DOAMNE FERI!

| whatevernvm a răspuns:

Nu poti descrie starea pe care o ai avand in vedere ca esti intr-o stare de incosntienta.

| king4aday a răspuns:

Din ce stiu, e un fel de somn, dar nu reactionezi la mediul inconjurator, adica nu te trezesti la urlete, atingeri etc. Organismul functioneaza, esti in viata, doar nu prea ai contact cu ce te inconjoara. Nu-s sigur cat e de devarat, dar se spune ca auzi si simti cate ceva, dar nu reactionezi pe moment. E o stare destul de nasoala. laughing

| nedan1999 a răspuns:

Probabil de somn

| SuperJesus a răspuns:

Esti inconstient, ca la lesin...

| 愛日本 a răspuns:

De inconştienţă.Nu simpţi nimic câteva zile, câteva luni, poate chiar câţiva ani de zile.Sau ar putea sa rămâi in comă până mori.Depinde de gradul de coma, sunt persoane care sunt in coma dar raspunde la durere si aud dar nu pot raspunde, daca te referi la coma de gradul 4 aceste persoane nu aud, totusi este bine sa comunici cu o persoana in coma chiar daca nu poate sa-ti raspunda, auzul este ultimul ce se pierde. Anumite studii arata ca, unii pacienti care au fost in coma profunda, pot sa isi aminteasca anumite pasaje conversationale din timpul perioadei in care au fost in coma. Concluzia acestor studii e ca, chiar si in timpul comei, partea creierului care proceseaza sunetul poate sa fie activa daca nu e afectata de leziunea ce a provocat coma.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai stare de coma laughing

nu mah
te ia ameteala si vezi negru
cazi si nu simti nimica dupa aia

| Faηta a răspuns:

Coma este o stare de inconstienta. Atunci cand un om e in coma nu mai judeca, cateodata nici nu mai stie sa deschida ochii sau sa vorbeasca.

Cat despre coma alcoolica, e acelasi lucru, numai ca se datoreaza bauturii, adica a baut prea mult si "a cazut" laughing.

Sper ca ti-au fost de folos informatiile! happy

| ADRYANA95 a răspuns:

Coma este o stare de inconstienta. Atunci cand un om e in coma nu mai judeca. sper ca ti -au fost de folos informatiile. fundita?

| Quicky a răspuns:

Coma (din gr. κῶμa, "somn adânc") este din punctul de vedere al duratei cea mai gravă stare de inconștiență. Fundita?:*?smugbig grin

| Dash a răspuns:

Esti pur si simplu inconstient. Nu simti nimic. (esti la un pas de moarte).

caramela
| caramela a răspuns:

Pai daca esti in coma, nu ai idee ce se intampla in jurul tau, deaceia se numeste si coma, esti un om MORT, doar cand revii din coma intrebi: ce s-a intamplat cu mine, ca numai stiu nimic... offf( trecui si prin asfel de faze, dar uite ca azi va raspund cu drag la anumite intrebari...o zi buna tuturorhappy

| Fischer1991 a răspuns:

Eu am fost in coma ca urmare a unui accident de masina. Va spun din proprie experienta, intr-o prima faza ai o pierdere a oricarei legaturi cu realitatea. Nu vezi, nu auzi nimic. Cu timpul, pe masura ce incerci sa te trezesti, vezi totul desi esti cu ochii inchisi, auzi tot ce este in jurul tau dar nu poti sa reactionezi la nimic. Probabil revezi tot ce ti s-a intamplat in viata pana la acel moment, fapt pentru care in unele cazuri incepi sa vorbesti fara a stii ce spui, dar de fapt am inteles ca imi povesteam diferite situatii din viata de pana atunci. Cand te trezesti retii doar ceea ce ai auzit si "vazut" in starea respectiva. Sincer, o asemenea experienta iti schiba viziunea asupra vietii. Eu imi doresc sa realizez cat mai multe in viata pentru ca am avut sansa de a invata sa traiesc din nou. Cam atat pot sa va impartasesc din experienta mea. Sper sa nu aveti parte de asa ceva. Nu doresc nimanui o astfel de experienta. Viata merita traita asa cum este ea si trebuie apreciata la adevarata ei valoare. Viata ne-a fost data sa o traim si sa realizam ceva, sa nu traim degeaba.

| Cornel_Si_Luciana_Doroftei_1977 a răspuns (pentru Fischer1991):

Mama mea e in coma profunda si ma intreb daca simte durere sau e speriata...macar atat sa fie mai linistita...

| Fischer1991 a răspuns (pentru Cornel_Si_Luciana_Doroftei_1977):

Eu v-am prezentat cazul meu fara a da prea multe detalii. Nu exista doua cazuri identice. Ideea este sa nu renuntati la persoana respectiva pentru ca nu se stie in ce stare se gaseste. Poate ca tocmai atunci are nevoie de sprijinul dumneavoastra. Daca simte sau nu simte ceva? Eu n-am simtit nimic doar am auzit dupa cateva ore (acelea au fost de fapt cele de coma profunda), dupa care am inceput sa aud tot ce era in jurul meu dar timp de doua zile n-am putut reactiona deloc (atunci imi reveneam din starea de coma profunda dar inca nu reuseam sa ma trezesc desi imi doream din tot sufletul sa acest lucru). Dormeam dar vedeam si auzeam tot ce era in jurul meu. De multe ori erau doar franturi de fraze, alteori erau conversatii intregi pe care apoi mi le-am reamintit. M-am trezit cu o amnezie retrograda dar mi-am revenit complet, mai putin cele cateva ore pe care le-am pierdut.

Nu cred sa fie speriata, cand esti in starea respectiva simti o liniste profunda. Totul este sa-si doreasca sa revina la viata. De-asta este bine sa-i vorbiti si sa o incurajati chiar daca vi se pare ca doarme.

Multa sanatate!

| Nicolae_Pavel_1969 a răspuns:

Dupa o luna de coma e posibil sa iti mai revii

Întrebări similare