anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce vaccinuri se fac in scoala?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Empathizer a răspuns:

In clasa I se fac DT si ROR, in clasa a 3-a se fac VPI si HB, iar in clasa a 8-a se face DT. Asta in mod normal. In situatia in care nu sunt vaccinuri disponibile, vaccinarile respective se recupereaza in anii scolari urmatori. De exemplu cei ce sunt acum intr-a zecea, n-au facut DT intr-a 8-a si il fac acum.

7 răspunsuri:
| Empathizer a răspuns:

In scoala se fac doze de rapel la toate vaccinarile facute inainte de scolarizare, menite sa-ti prelungeasca imunitatea dobandita prin vaccinarile anterioare. Vaccinurile administrate in scoala, prin cabinetele medicale scolare, sunt: DT (diftero-tetanic), ROR (impotriva rujeolei, oreionului si rubeolei), VPI (vaccin polio inactivat), HB (impotriva hepatitei B).

| AnnaMaria27 a răspuns:

Http://www.erd.ro/Vaccinurile

Sper ca te-am ajutat! :)

| ÐαɾκPαιɳteɾ a răspuns:

Nu le stiu numele exact dar....stiu ca-s tare neplacute laughing

| anonim_4396 explică (pentru ÐαɾκPαιɳteɾ):

Nu vreau numele vreau sa stiu cand se fac.

| ÐαɾκPαιɳteɾ a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu mai tin minte exact dar parca am facut vaccinuri in clasa a II-a prin primul semestru si prin clasa a III-a tot prin semestrul I de atunci n-am mai facut si sunt a VI-a....acum eu nu stiu exact in ce clasa se fac pentru ca poate doar la noi s-a facut atunci la toate clasele...

| anonim_4396 explică (pentru Empathizer):

Eu sunt a7-a si am auzit ceva de vaccinuri in scoala, dar atunci e bine.

| Empathizer a răspuns (pentru anonim_4396):

Aha, pai intr-a VI-a deja ai ceva experienta cu vaccinurile din scoalahappy. Ce va mai urma e doar o repetare a unora din ele. Oricum, nu in acest an scolar.

| Empathizer a răspuns (pentru anonim_4396):

In clasa I se fac DT si ROR, in clasa a 3-a se fac VPI si HB, iar in clasa a 8-a se face DT. Asta in mod normal. In situatia in care nu sunt vaccinuri disponibile, vaccinarile respective se recupereaza in anii scolari urmatori. De exemplu cei ce sunt acum intr-a zecea, n-au facut DT intr-a 8-a si il fac acum.