In clasa I se fac DT si ROR, in clasa a 3-a se fac VPI si HB, iar in clasa a 8-a se face DT. Asta in mod normal. In situatia in care nu sunt vaccinuri disponibile, vaccinarile respective se recupereaza in anii scolari urmatori. De exemplu cei ce sunt acum intr-a zecea, n-au facut DT intr-a 8-a si il fac acum.
In scoala se fac doze de rapel la toate vaccinarile facute inainte de scolarizare, menite sa-ti prelungeasca imunitatea dobandita prin vaccinarile anterioare. Vaccinurile administrate in scoala, prin cabinetele medicale scolare, sunt: DT (diftero-tetanic), ROR (impotriva rujeolei, oreionului si rubeolei), VPI (vaccin polio inactivat), HB (impotriva hepatitei B).
Nu vreau numele vreau sa stiu cand se fac.
Nu mai tin minte exact dar parca am facut vaccinuri in clasa a II-a prin primul semestru si prin clasa a III-a tot prin semestrul I de atunci n-am mai facut si sunt a VI-a....acum eu nu stiu exact in ce clasa se fac pentru ca poate doar la noi s-a facut atunci la toate clasele...
Eu sunt a7-a si am auzit ceva de vaccinuri in scoala, dar atunci e bine.
Aha, pai intr-a VI-a deja ai ceva experienta cu vaccinurile din scoala. Ce va mai urma e doar o repetare a unora din ele. Oricum, nu in acest an scolar.
In clasa I se fac DT si ROR, in clasa a 3-a se fac VPI si HB, iar in clasa a 8-a se face DT. Asta in mod normal. In situatia in care nu sunt vaccinuri disponibile, vaccinarile respective se recupereaza in anii scolari urmatori. De exemplu cei ce sunt acum intr-a zecea, n-au facut DT intr-a 8-a si il fac acum.