In clasa I se fac DT si ROR, in clasa a 3-a se fac VPI si HB, iar in clasa a 8-a se face DT. Asta in mod normal. In situatia in care nu sunt vaccinuri disponibile, vaccinarile respective se recupereaza in anii scolari urmatori. De exemplu cei ce sunt acum intr-a zecea, n-au facut DT intr-a 8-a si il fac acum.
In scoala se fac doze de rapel la toate vaccinarile facute inainte de scolarizare, menite sa-ti prelungeasca imunitatea dobandita prin vaccinarile anterioare. Vaccinurile administrate in scoala, prin cabinetele medicale scolare, sunt: DT (diftero-tetanic), ROR (impotriva rujeolei, oreionului si rubeolei), VPI (vaccin polio inactivat), HB (impotriva hepatitei B).
Nu mai tin minte exact dar parca am facut vaccinuri in clasa a II-a prin primul semestru si prin clasa a III-a tot prin semestrul I de atunci n-am mai facut si sunt a VI-a....acum eu nu stiu exact in ce clasa se fac pentru ca poate doar la noi s-a facut atunci la toate clasele...
Eu sunt a7-a si am auzit ceva de vaccinuri in scoala, dar atunci e bine.
Aha, pai intr-a VI-a deja ai ceva experienta cu vaccinurile din scoala. Ce va mai urma e doar o repetare a unora din ele. Oricum, nu in acest an scolar.