| denispop14 a întrebat:

Ceara ortodontica se aplica si pe sarma si pe dinte? Azi mi-am pus aparat dentar si ortodontul dat ceara sa imi pun daca ma doare dar nu am inteles cum se aplica

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca nu te jeneaza nici un bracket (fieruletele lipite pe dinti) sau sarma, nu trebuie sa pui.
Dar uneori ti se face afta de la bracketi, sau capatul sarmei te raneste daca e prea lung.
Asa ca in cazul asta iei putina ceara ortodontica, faci o bulina mica intre degete, si o presezi usor pe bracket. Astfel contactul bracketului cu buza nu mai provoaca rana. Iti tot pui ceara pana cand dispare afta sau rana. La fel si cu capatul sarmei.
Din cate stiu eu, niciodata nu am pus pe dinti ceara... laughing doar pe bracketi.
Daca nu e clar, mai cere detalii.

| denispop14 explică (pentru anonim_4396):

Pe tine te-au deranjat la inceput inelele alea din spatele dintilor? Se simt ciudat cand se ating cu dintii de jos

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru denispop14):

Sincer, nu imi dau seama ce inele. Dar daca te deranjeaza, suna la ortodont si intreaba daca e normal. La mine, ca sa departeze maselele a folosit un fel de arc.