anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cei care au nevoie mai des și în cantități mai mari de adrenalină, au vreo diferență anatomică în organismul lor față de cei cărora nu le plac senzațiile tari sau nu în aceași măsură?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
4 răspunsuri:
| Seba2013 a răspuns:

Aici intram in tipurile de personalitate. De-a lungul timpului s-a vorbit despre temperamente sanguine, flematice, etc. Insa azi se vorbeste de foarte multe personalitati. Ei spun ca nu se poate schimba pentru ca asa ii genética. Insa EU cred ca da. De exemplu ne explica despre sistemul de recompensa. Insa nu ne spune Cat timp trebuie activar. De ce nu suntem facuti sa fim dopaminergici Sau serotonergici, etc. Ce inseamna echilibrul lor. Etc. Pentru ca este asa cum spui tu. Persoanele se pot atada de aceasta chimie. Insa Ei stiu ca sunt batrani in astea. Inainte adrenalina avea presa proasta. Insa cum adrenalina face echipa strategiile lor, te tin in obscuritate. Mai rau este ca stau acolo in locurile de sus si putere.

De exemplu vezi partile positive si negativo ale persoanelor sanguine ca tine. Insa tú te poti ridica deasupra tavanului temperamentului si a-ti crea propiul destin. Trebuie SA iti iubesti corpul, nu suntem facuti pentru stres.
Poate ca persoanele ca tine sunt ambitiose, lacome, egoiste, arogante, etc., Si ar trebui sa lucreze la smerenie, etc. Sau poate ai o calitate Sau ceva positivo care cel rau o transforma in negativ. Daca iti place sa stai langa leí, serpi Sau intr-o colectivitate mai cu energíe incearca asta.

| Seba2013 a răspuns:

Iti fac o a doua parte ca sa intelegi.

Noi in creier avem doua sisteme: Unu de recompensa si altul de pedeapsa. Unul te apropie iar altul te distantiaza.

Cel de recompensa te face SA fii mai cu dorinte iar cel de pedeapsa mai indiferenta, sa te distantiezi.

Daca esti un temperament sangvin lucreaza sa fii un temperament flematic. Asa iti regulezi chimica.

Nu suntem facuti sa fim dopaminergici si cu dorinte ci trebuie sa fim mai indiferenti, apátici cu bogatia.

Deci daca avem in creier circuitul de pedeapsa nu doar cel de recompensa trebuie sa il stimulam.

Cinismul are o atitudine despreciativa fata de bogatii. Cand Alexandru Macedon ii ofera bogatii lui Dionis, el are o atitudine depreciativa, respingatoare, etc. SA nu cadem in extreme intre cele doua forte a lui Empedocle. Trebuie o masura, cumpatare, echilibru, echidistanta, etc. Insa cinismul este cel care stie sa nu alimenteze aceste temperamente si sa aiba o atitudine de razboi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Seba2013):

Am temperament flegmatic, nu sangvinic.

| Seba2013 a răspuns (pentru anonim_4396):

Trebuie sa ai un echilibru intre ele. Se vorbea de flema, bilis, etc. Asta inseamna o starea de anim buna si echilibrata. Nu putem sa fim nici prea apátici nici prea excitabili. Trebuie o energíe si vibratie buna.

Noi avem libertatea de indiferenta nu suntem determinati. Avem posibilitati alternative. Cand alegem A respingem B. Principiul de identitate, principiul de nu contraductie sau principiul tertiului exclus ne da posibilitatea SA decartam tot ce nu vrem SA fie si sa alegem ceea ce vrem SA fie. Nu pot SA existe doua lucruri in acelasi timp. Trebui sa ne facem apátici cu unul si simpátici cu celalalt. Deci avem posibilitatea SA alegem binele si sa ne facem indiferenti cu Raúl. Asta inseamna libertatea de indiferenta si de posibilitati alternative. Determinism, dependente versus liberul albitru. Dumnezeu spune ca suntem la o rascruce de drumuri intre bine si rau Cand alegem o cale ne facem indiferenti cu cealalta. Trebuie sa existe aceasta virtute de apatie.

Întrebări similare