| mircea881 a întrebat:

Cine stie un medicament pentru a provoca caderea unghiilor, am unghii incarnate am facut doua operatii pana acum dar nu mai vrea ca e foarte dureros.Stiu ca daca unghia e eliminata e posibil ca a doua ora sa creasca bine. Ma poate ajuta cineva?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| MasterOfDisaster a răspuns:

Nu e un sfat prea normal, dar de obicei unghiile pica atunci cand te lovesti cu ciocanul peste ele.

| jena0000 a răspuns:

Imi pare rau dar nu exista nici un medicament care sa te ajute la asa ceva.
Te pot ajuta altfel pentru ca si eu am patit asa ceva de la niste adidasi care erau mai mici dar vroiam sa ai port ca imi placeau si dadusem o groaza de bani pe ei. Trebuie sa ai rabdare. In primul rand trebuie sa vezi de la ce faci unghia incarnata? Trebuie sa elimini problema intai.
Exista planta numit patlagina si un unguent ichtiol. Se curata locul respectiv cu ce vrei tu apa oxigenata, cu apa curata adica iti pui piciorul in apa si lasi se imoaie putin pielea( poti face asta si dupa ce faci dus). Pui un strat peste locul unde ai rana sau locul cu puroi de ichiol si apoi pui frunza de patlagina. Le tii infasurate cu o fasa simpla. Schema asta o faci seara de seara, adica schimbi frunza si schimbi unguentul. Sa nu te sperii cam dupa o saptamana se vede rezultatatul si pielea se exoliaza ( de la patlagina) in locul respectiv. Poate si mai devreme. Trebuie sa ai grija pentru ca poate recidiva. Mai tii pansamentul fara frunza sau ichtiol o saptamana pentru ca sa nu intre praf sau mizerii atunci cand mergi. La nime cam atat a fost nevoie asta in functie cum arata si unghia ta.
Asta a fost singura solutie la mine care eram terorizata cand stiam ca nu se face anestezie atunci cand iti curata locul respectiv. Remediul asta il stiu de la o farmacista batrana. Poti fi sceptica dar nu ai nimic de pierdut. A mai aparut o data unghia incarnata fiindca am incaltat din nou adidasii scumpi si nu credeam ca va aparea dar uite ca acum am aruncat acei adidasi pentru ca sanatatea mea e mai de pret ( mai degraba nu mai sunt in stare sa suport durerea data de incarnata) Trebuie sa ai rabdare.
Am uitat sa iti zic dupa trei zile de folosire lasi putin sa se aeriseasca sa vezi si tu daca sunt rezultate. Cu ce cureti locul sterilizeaza. Eu farfecuta de piele si acul cu care umblam le dadeam prin spirt apoi prin foc. Poti curata locul dar nu exagera.
Poti face unchia incarnata de fiecare data si dupa ce iti elimini unchia. Trebuie sa elimini cauza.

| mircea881 explică (pentru jena0000):

Multumesc mult de maine incerc, sper sa treaca, ca, intr-adevar durerile-s groaznice la pansat, fara anestezie iti preseaza terminatiile nervoase din radacina unghiei am trecut deja de doua ori prin asta si nu mai pot.
Spune-mi te rog dupa tratamet e necesar taiata unghia s-au altceva?

| jena0000 a răspuns:

Nu este necesar doar atat cat trebuie. Ma refer sa fie taiata unghia cat mai mic si sa nu o lasi sa cresca.Incearca sa nu tai coltul unghiei adica sa nu o faci rotunda. La mine nu fost necesar decat sa tai niste pilite care cresteau langa unghie si au mai dat batai de cap inca doua luni. Acum am grija sa curat mereu locul adica coltul unghiei si sa nu port incaltaminte care ma strange la degete daca port din nou stramta imi apare din nou.

| mircea881 explică (pentru jena0000):

Multumesc mult inca o data

| jena0000 a răspuns:

A functionat?