Rivanol-ul e alta solutie, la fel de buna, sau acea solutie rosu inchis, folosita in spitale.
Rana intai o speli cu apa, de toata mizeria din ea.
Cand este curat, se poate da cu apa oxigenata, care "fierbe" rana, opreste sangerarea. Se da de atatea ori, cat nu mai "fierbe", s-a inchis rana. Daca rana este mai mica, in loc de apa oxigenata se poate pune saliva, o poti suge si scuipa, dupa care linge (saliva este foarte bun dezinfectant).
Daca rana este mai mare, dupa primul rand de dezinfectare (apa oxigenata sau saliva) este bine sa se puna iod pe rana (Betadina sau tinctura de iod) in mai multe randuri, dupa care se lasa sa se usuce.
La nevoie, se aplica si un pansament curat pentru a opri mizeria sa nu ajunga si sa nu infecteze rana. Pansamentul NU se va strange pe rana si se va schimba odata pe zi. Se va curati locul cu Rivanol si se va aplica iod.
Daca pielea lipseste de pe rana, atunci se va pune si praf dezinfectant pe acel loc (care va absorbi umiditatea si are si rol de a opri o eventuala infectie (de exemplu: Baneocin).
Pansarea se va repeta zilnic pana la formarea crustei, dupa care praful se va inlocui cu crema dezinfectanta, sa inmoaie crusta (de exemplu: Dermazin).
Cu spirt de culoare verde lyso form medical, eu il am din Italia si nu ustura deloc.
Stii ca asta ar face total opusul nu?
Urina nu e 100% sterila di e un mediu excelent pentru dezvoltarea bacterilor.
Daca doar glumeai, fa glume din astea undeva unde nu e pusa la bataie viata cuiva.
Urina proaspata nu are nici o problema, orice lucru de altfel care incepe sa se degradeze poate fi mai mult sau mai putin un mediu excelent pentru dezvoltarea bacterilor, decat in cazul unei infectii urinare, daca omul e sanatos, de la un medic stiu ca urina are propietati benefice asupra ranilor, aducind vindecarea mai repede, si am si testat asta de cateva ori, si e adevarat.
Chiar 100% sigur ca se numea betadina nu pot sa fiu, ca aveam 13 ani cand am primit o sticla de la o matusa ce lucra in spital.
Dar zicea ca e ceva superior iodului, folosit prin spitale la operatii.
In farmacii a zis ca nu se gaseste.
Pentru ca e foarte periculos sa pui urina in rana.
Si terapia cu urina e o chestie pe care unii chiar o fac, si nu, nu e medicina si nu e bazata pe dovezi stiintifice
Ma indoiesc ca un medic licentiat ti-a zis asta (si nu, homeopatii nu sunt medici) si chiar daca ti-a zis, nu are dreptate, afirmatia ca urina vindeca rani nu are la baza nici un studiu sau dovezi stiintifice pertinente.
Unele medii sunt mai propice decat altele pentru cresterea microorganismelor, si urina este unul din ele.
Chiar daca iei fin considerare faptul ca urina iese prin uretra si recoltezi urina prin centeza vezicii urinare, ea tot nu este sterila, ea contine in mod normal (nu in infectii) o flora autohtona. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3957746/
Marturiile personale nu inseamna nimic ata timp cat nimeni altcineva nu verifica obiectivitatea metodei si replica rezultatele.
Daca o iei dupa flora autohtona, si gura o are pe a ei... Si cred ca e suficient de "sanatoasa", si ca numar de microbi, si ca numar de culturi de microbi.
Eu nu am de-a face cu homeopati, nu am incredere in ei, nu poate o anumita substanta diluata de n miii de ori sa te faca bine. Medicul care mi-a zis-o era intradvear licentiat, era acum multi ani, cand o licenta era luata nu pe banis au favoruri ci pe ceva pe care chiar stiai.
Si poate ca afirmatia ca urina vindeca rani nu are la baza nici un studiu sau dovezi stiintifice pertinente, dar asta nu inseamna ca nu poate fi adevarat, doar nu a fost descoperit pentru ca nu s-a aplicat si nu a fost verificat. La mine a functionat.
Ca apa oxigenata nu este altceva mai bun.Dar nicidecum nu actioneaza in felul cum a descriso bula apa oxigenata nu inchide rani, doara distruge materia organica la puterea ce o are.Restu de rana inchisa aia o face organismul tau singur.La orice rana externa se foloseste apa oxigenata, cel mai bun dezinfectant.
Flora autohtona sa stea unde trebuie ea, nu are ce cauta in rani, in ea exista bacterii conditionat patogene, care pot sa isi faca de cap in conditiile potrivite.
Daca nu exista dovezi, atunci nu ai de unde sa stii. Daca o fi avut vreun efect nedescoperit atunci nu ai cum sa pretinzi ca el exista.
Te poti considera norocos ca nu ai nimerit in rana cu un germen de care sistemul tau imun nu putea face fata. Toate ranile se vindeca pana la urma si viteza ei depinde de foarte multi factori care trebuie luati in calcul.
BybyxBianca întreabă:
anonim_4396 întreabă: