Ai auzit expresia: "alunecat pe coaja de banana"?
Una din proprietatile principale al cojii de banana este alunecarea, cauzata de umiditate, ceea ce se pierde la uscare.
De uscat se poate intr-un cuptor, in cca 30-60 minute.
Ca sa ramana alunecos, se poate congela, iar la decongelare va fi iarasi alunecos si isi pastreaza si proprietatile, vitaminele.
Nicicum, pe scurt. Si nu stiu la ce proprietati te refer.
Si stii de ce? Pentru ca exista bacterii peste tot, in afara de instrumente medicale/chirurgicale sterilizate. Iar bacteriile alea ca sa traiasca trebuie sa se hraneasca cu ceva. Daca lasi o coaja de banana undeva, bacteriile o sa tot manance din ea, si mananca cu tot cu vitamine si alte oligoelemente pe care le contine acea coaja de banana, deci isi pierde proprietatile. Ca sa o conservi poti sa faci doua lucruri, ori o sterilizezi si astfel distrugi toate bacteriile care ar putea sa o mananace, insa in procesul asta ai distruge banana, ori o ingheti, bacteriile inghetate nu o sa mai manance, insa o sa-si "revina la viata" cand o dezgheti. Insa in procesul de inghetare, din nou alterezi structura coajei de banana, si din nou o sa-si piarda din proprietati.
Stiu ca contine mult potasiu si magneziu, motiv pentru care poate albi si dintii. la asta ma refer in principal
daca o usuc se evapora din ea vitaminele?
Nu se evapora, se oxideaza, daca o usuci multe din vitamine o sa se oxideze, o sa mai ramana ceva acolo dar nu la fel ca in una proaspata.
Nu... O sa mai aiba putin potasiu si magneziu, dar asa cum am zis, nu la fel ca una proaspata.
O folosesti cand e proaspata, banane gasesti mereu si nu sunt scumpe, nu vad de ce ai vrea sa le pastrezi.