| Nume6 a întrebat:

Cum e fratilor sa fii sociabil si sa te placa toti? Ca eu zici ca-s crescut in jungla, nu pe acest pamant, mi-e frica de oameni rău, am o stare de anxietate, nu pot sa spun mai mult de 2 cuvinte cu cineva. Efectiv, mă blochez si as vrea sa plec de acolo imediat, sa fac o gaura in pamant sa ma bag. Sunt antisocial, am fobie sociala si mai nou, in urma cautarilor pe net si mutism electiv.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
14 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poate esti asocial nu antisocial care are o alta definitie. esti pudic, anxios, mergi la un psiholog.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu ai cum sa fi placut de toti.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Astea sunt diagnostice grave, care necesită medicație și psihoterapie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu esti antisocial. Si e mai bine decat sa te bagi cu toti prostii si sa ai probleme... Sau mai rau, sa stai printre romani, vei ajunge un alcolist sau chiar mai rau: drogat.
Google da doar rahaturi, nu e ceva grav... nimic din ce ai listat. Pur si simplu incepi sa vorbesti cu ai tai, apoi incetul cu incetul cu cei din jur. Dar ai grija: e mai ok sa intrebi persoanele respective despre persoanele cu care urmeaza sa vorbesti. Altfel, daca esti in situatia mea, vei intra in belele. Majoritatea romanilor sunt in ganguri blah blah nu e ok sa te bagi cu oricine vezi pe strada. Adica e mai ok sa te bagi cu fetele (sanse mai mici sa fie betive si agresive) dar si la astea sa te uiti dupa anumiti factori. La tipi, daca par infuriati sau sunt masivi, stai departe. De asemenea, daca vezi pe unii foarte chill pe langa blocuri, aia-s drogati, stai departe si de aia. Daca esti norocos sa nu stai in Romania, in cel mai rau caz te vor ignora. Nu ca aici sa sara sa te omoare in plina strada... daca i-ai 'ofensat'

| CatalinB11 a răspuns:

Salutare! Ce ai tu se numeste "Anxietate sociala". Ea se manifesta printr-o frica irationala care apare atunci cand te afli in diverse situatii si activitati, inconjurat fiind de oameni, in general straini. In cazul persoanelor cunoscute, familie, prieteni apropiati, sentimentul este mult mai slab in intensitate, poate chiar deloc prezent. Iti este frica ca o sa fi judecat de oamenii din jur pentru comportamentul, atitudinea ta, felul cum arati, cum vorbesti, etc. Iti este frica ca nu o sa obtii aprobarea lor. Aceasta frica apare din cauza ca obisnuiesti sa gandesti prea mult lucrurile si pentru ca constiinta ta se concentreaza foarte mult pe fiecare miscare, gest pe care le faci. Factori implicati in ceea ce cauzeaza anxietatea pot fi multi, genetici, sociali, mediul familial, mediul inconjurator in care ai crescut, de obicei, este unul din factori de baza. Partea buna este ca se poate antrena. Si eu am avut frici asemanatoare cu ale tale, poate nu la fel de intense dar tot dadeau cu mine de pamant. Si acum mai am momente in care imi creste pulsul in anumite contexte, dar am invatat se gestionez, intr-o oarecare masura, situatia. Sfatul pe care ti-l pot oferi din experienta este: cea mai buna de a-ti invinge fricile este sa le infrunti. Vorbeste cu cat mai multi oameni, nu conteaza ce, poti vorbi chestii din viata de zi cu zi: cum e vremea, evenimente sportive, mondenitati. Important este sa iti antrenezi latura sociala, pe care, oricat ar fi de nedezvoltata, cu totii o avem. Fa-te de ras, razi si tu de tine, atunci cand simti ca vrei sa intri in pamant, acela e momentul cand trebuie sa ramai pe loc si sa vorbesti, sa interactionezi, fugind de problema nu o sa duca catre nimic bun. Primele dati o sa iti fie greu dar dupa un timp ai sa vezi ca nu e chiar asa rau cum iti dicta anterior constiinta ta. Incercand sa rezolvi problema prin a contempla o rezolvare nu o sa faca altceva decat sa te afunzi si mai mult in ganduri si sa fi si mai constient de tine. De asemenea, nimeni nu e placut de toti. Sunt persoane care stiu sa se faca mai placute decat restul dar, crede-ma acele persoane pot fi mult mai judecate "pe la spate" si pe ascuns decat se vede la exterior. Asadar, incearca sa nu fugi de situatiile in care apar momentele de anxietate si mai incearca sa realizezi faptul ca, in realitate, sunt foarte putini oameni carora le pasa intr-adevar de noi si ca nimeni nu o sa stea sa se gandeasca la tine 24/7. Oamenii le au si ei pe ale lor. Ca sa inchei, anxietatea poate fi diminuata in timp. Nu trebuie sa fugi de ea ci sa o accepti si sa o "dresezi". Mult succes!

| MValentin a răspuns:

O sa te schimbi mult dupa primul sarut si primul act sexual. Dar pana atunci încearcă sa fi indiferent cu ceilalti si sa te consideri ok tu pe tine asa ca persoana

| Mosotti a răspuns:

Mai bine intrebi asa "cum e fratilor sa fi un om sanatos?".
Nu exista un om care sa fie placut de toti, mereu exista antipatii si simpatii.

Tu ai probleme, ai o anxietate sociala ca trebuie tratata, intai du-te la un medic psihiatru si vezi ce spune, daca spune sa te duci la psiholog, acolo te duci, daca iti da trat, iei, una din doua, altfel nu scapi si risti sa se agraveze.
Am zis intai la medic pentru ca el stie daca e nevoie de psiholog, daca te duci la psiholog direct, multi nu te trimit la medic daca e cazul, adica psihologu poate fi putinel mai fraier, ca nu degeaba medicu a facut 11 ani de carte si celalalt doar 5 (fac + 2 ani specializarea).

Acuma tu nu o sa faci nici una nici alta, insa eu ti-am zis ce ar fi de facut, daca nu faci nici una, atunci inseamna ca nu vrei sa iti fie bine, si de fapt iti place asa, asa ca e alegerea ta. Am trecut prin asta si stiu cum e, nu iti zice cineva doar din afara situatiei.

| Mosotti a răspuns (pentru supadeceapa):

Bine zis! I-am explicat ce si cum. Omu are o anxietate sociala de il sparge, fobie sociala mai bine zis, ca anxietatea este teama fara sa stii motivul, la fobie stii.
Dar noi vb aici degeaba ca el tot nu va face nimic din ce i-am zis, oricum alta solutie in afara de ce am zis, nu exista.

1 - Vizita medic psihiatru si spus ca lumea problema
2 - Medicul zice daca e caz de tratament sau psiholog
3 - Initiatorul va face ce spune medicul

Asta trebuie sa faca daca vrea sa ii fie bine, daca nu, aia e.

| Mosotti a răspuns (pentru MValentin):

NU va avea act sexual in ritmul asta, el o sa aiba mai mari probleme in legare unei relatii, decat in legarea unei amicitii. Daca la amicitii si socializare asa tare fobie sociala, damite cand ar trebui sa discute cu una! E jale.

| Ramo137 a răspuns:

Te-ar ajuta foarte mult sa treci peste anxietatea sociala, intr-un proces de terapie, curaj, o faci pentru tine!

| MValentin a răspuns (pentru Mosotti):

Deja exagerați si voi experimentatilor dar de fapt voi va rupeti pe p*rn hub

| Mosotti a răspuns (pentru MValentin):

Eu am zis ce este, nu exagerez deloc, asta este adevarul, eu am trecut prin asta si sunt experimentat in domeniu, nu am vb de pe bara ca multi altii. Si daca se uita cineva pe pporn hub ce? Nu e absolut nici o problema, nu inseamna ca nu stie ce are acest om, sau unii din ei pot sa stie.

Poti sa te uiti acolo si sa stii, sau sa nu te uiti si tot sa stii, nu conteaza.
Tu ai trecut prin asta? Stii domeniul? Cunosti ce simte el? Sau vorbesti din afara situatiei?

| CleanHeart a răspuns:

E fain doar daca esti intr-un cerc potrivit. Sa nu iti fie frica sa socializezi, e ceva frumos si nu trebuie sa simti nici un pic de anxietate.

| DanielBarbu a răspuns:

S-ar putea să îți fie de folos suportul din partea unui specialist în psihoterapie sau în general să lucrezi la sănătatea ta mintală. Poți încerca următoarele soluții:
- site-ul https://psihologi.suntbine.ro/ - găsești 58 de specialiști din 20 de orașe din țară pe care îi poți compara până îl găsești pe cel potrivit pentru tine.
- aplicația Android I'm Fine https://play.google.com/store/apps/details?id=app.imfine - E gratuită și are diverse unelte care să te ajute să îți fie mai bine. De asemenea, poți lucra și cu specialiști între ședințe, dacă alegi să te conectezi cu unul.