| Razvan500Raz500Razvan a întrebat:

Cum este anestezia generala? Cum se simte? Primesti ceva calmante inainte daca iti este frica?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| mi25 a răspuns (pentru sierra1):

Nu am inteles cum este cu anestezia generala descrisa pe acel site, deoarece:
1. Am fost adormit la o operatie cand eram copil (11 ani) prin punerea unei masti pe nas si gura, ca sa inhalez gazul anesteziant.
2. In majoritatea filmelor, anestezie generala este aplicata prin punerea unei asemenea masti.

| mi25 a răspuns:

Nu trebuie sa-ti fie frica, deoarece nu doare, Inhalez doar gaz incolor si inodor (parca) doar cateva zeci de secunde, poate un minut si apoi nu mai stii nimic.

| Ciubowski a răspuns:

Nu ai de ce sa iti fie frica. Nici nu o sa simti anestezia, tocmai asta e si scopul ei.

Gandeste-te ca te intorci acasa dupa o plimbare foarte lunga, esti rupt de somn si oboseala. In secunda in care te prabusesti in pat si esti confortabil ai adormit instant.

Eh, anestezia este fix asa, doar ca este "la comanda". Anestezistul (care este un doctor specializat in asta) iti va administra solutia respectiva si inainte sa apuci sa realizezi ca ti-e somn, deja esti adormit.
Am fost anesteziat si nu imi amintesc momentul exact in care mi-am luat somn. Stiu doar ca m-am pus in acel pat, si cat vorbeau doctorii cu mine, la un moment dat s-a "luat lumina".

| Violleta2022 a răspuns:

Nu ai nevoie de calmante ca sa-ti faca anestezie, ca nu simti nimic si adormi in 5-10 secunde.
De ce ai avea frica?
Cand nu exista motiv de frica, odata ce adormi atat de rapid, fara sa simti nimic!
Cand te-ai trezit esti deja la pat, operat si terminat.

Răspuns utilizator avertizat